local-stats-pixel

Janičenoks atnes uzvaru Latvijai15

22 2
Janičenoks atnes uzvaru Latvijai
Šodien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā B grupas spēlē Latvijas basketbola valstsvienība ar rezultātu 83:82 pēdējā sekundē izrāva uzvaru pār Maķedoniju.
Pirms spēles, tuvojoties Arēnai, pārņēma patīkamas priekšnojautas – tuvāko ielu malās atrast vietu, lai novietotu auto bija teju neiespējamā misija, tāpat Arēnas stāvlaukums jau apmēram stundu pirms spēles bija diezgan pilns. Tas viesa cerības, ka Arēnas tribīnes nebūs tik tukšas kā lielākajā daļā pārbaudes spēļu. Tomēr augša bija ciet tik un tā, savukārt galvenie sektori pildījās ļoti lēni. Sākumsastāvi

Latvija: Blūms, Janičenoks, Umbraško, Bērziņš, Biedriņš
Maķedonija: Iljevskis, R. Stefanovs, V. Stefanovs, Meisijs, Samardziskis

Ilgais klusums Latvijas izlase mācu uzsāka ar pēdējās pārbaudes spēlēs ierasto sākuma piecinieku. Spēli ar uzbrukumu iesāka viesi, taču Biedriņš ar aktīvu darbību piespieda kļūdīties. Latvija ar aktīvu un pārdomātu aizsardzību vairākas reizes apturēja pretiniekus, taču pretējā laukuma galā ar bumbas dabūšanu grozā nesekmējās tik un tā. Pirmie punkti spēlē tika gūti pēc vairāk nekā divarpus nospēlētām minūtēm, kad no soda metiena līnijas precīzs bija Biedriņš – 2:0. Umbraško vietā laukumā nāca Valters, tādējādi Trajkovičš reizē laukumā turēja abus saspēles vadītājus
Spēles sākuma daļā savu līdera lomu par visiem spēkiem centās ataisnot Meisijs, taču nesekmīgi, ne bez Bērziņa "palīdzēšanas". Pēc pusceturtdaļas rezultāta tablo vēstīja 8:7 mājinieku labā, taču uzreiz Biedriņš ar triecienu no augšas pārsvaru palielināja līdz trim punktiem. Blūms vēl krietnu sprīdi pirms ceturtdaļas beigām saņēma jau otro personisko piezīmi, un aizsarga vietā laukumā nāca Gabrāns. Arī komandas kapteinis Helmanis bija iesaistījies spēlē un jāteic, Meisijam tas tik un tā neuzlaboja garastāvokli. Ceturtdaļa noslēdzās ar plus trīs mūsējiem – 15:12.

Joprojām līdzīgi Otro ceturtdaļu Trajkovičs uzsāka ar svaigiem spēkiem – laukumā Gabrāna vietā bija nācis Jahovičs. Divās epizodēs pēc kārtas latvieši nopelnīja piezīmes uzbrukumā Helmaņa un Ciprusa personā. Viesiem mīnuss viens 16:17 panāca nesen spēlē iesaistījies Antičs. Cipruss pamanījās pat gūt tālmetineu uzbrukuma pēdējā sekundē, taču pietiekami atpūties bija Biedriņš, kurš Kasparu nomainīja. Latvijas populārākais basketbolists uzreiz ķērās pie lietas, viens pret vienu apspēlējot pretinieku un pievienojot vēl divus komandas un savā kontā.
Meisijs savus pirmos divus punktus guva tikai otrās ceturtdaļas vidū, kad realizēja divus soda metienus. Mirkli vēlāk, apturot Meisija mēģinājumu triekt no augšas, nesportisko piezīmi saņēma Janičenoks. Arī pēc minūtes pātraukuma, ko bija pieprasījis Trajkovičš, Meisijs turpināja uzsāktajā garā, gūstot vēl divus punktus un panākot jau vadību Maķedonijai 24:23. Divas ar pusi minūtes pirms puslaika noslēguma Trajkovičs uz rezervistu soliņa lika iesildīties Veselovam, un pēc mirkļa gulbenietis nomainīja Bērziņu, kurš bija saņēmis otro piezīmi. Arvien vairāk latviešiem aizsardzībā piekasījās mača soģi, dodot iespēju maķedoniešiem turēties vadībā. Jau ceturto piezīmi minūti pirms puslaika beigām saņēma Blūms. Pirmās 20 minūtes noslēdzās ar 31:30.
Ar garo galu vien par maz Otrais puslaiks bija pilnīgi ačgārns pirmajam – jau ar pirmajiem uzbrukumiem tika gūti punkti. Lieliski uzsāka Bērziņš – divi punkti ar sodu, kā arī ļoti tāls divpunktui metiens, plus veiksmīgi aizsardzībā neitralizēts Meisijs. Bērziņa precizitātei pateicoties, četras minūtes pēc puslaika sākuma izdevās panākt jau plus seši, kas šādā spēlē bija pieklājīgs pārsvars – 41:35. Pēc minūtes pret Bērziņu noteikumus pārkāpa Antičs, saņemot jau piekto personisko piezīmi, pie tam maķedoniešu basketbolists nespēja noturēt ciet muti, saņemot vēl arī tehnisko piezīmi. Latviešu garais gals turpināja dominēt zem groziem un lielā mērā pateicoties tieši tam izdevās turēties vadībā. Tuvojoties ceturtdaļas izskaņai, latvieši sāka spēlēt paviršāk, virzība uz grozu apstājās, un Trajkovičs trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām pieprasīja minūtes pārtraukumu.
Pirms tā pretinieku līderis V. Stefanovs bija iemetis divus punktus ar pārkāpumu, un arī soda metiens bija precīzs – 46:47. Ar Valtera un Biedriņa pūlēm izdevās atgūt vadību un nedaudz arī palielināt pārsvaru. Tikmēr maķedoniešu "punktu mašīna" Stefanovs turpināja būt rezultatīvs pretējā laukuma galā. Ceturtdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu – 54:54.

Līdzīgi līdz galam Ceturtdaļas sākumā Bērziņš saņēma jau savu ceturto piezīmi, un spēka uzbrucēja vietu ieņēma Veselovs. Ceturtdaļas sākumā pārmaiņus punktus guva abas vienības. Emocijas bija sakāpinātas un katra tiesnešu svilpe tika pavadīta ar replikām no spēlētāju puses. Īsi pēc ceturtdaļas sākuma Biedriņam tika dota iespēja atvilkt elpu pirms izšķirošajiem notikumiem, laukumā sūtot Ciprusu. Diezgan nesaprotamu piezīmi uzbrukumā izpelnījās Veselovs, un bumba vēlreiz nonāca maķedoniesu rīcībā. Tam sekoja vēl viena piezīme aizsardzībā Ciprusa izpildījumā, un līdzjutēji Arēnā ar svilpieniem pauda neapmierinātību ar soģu darbību pēdējās epizodēs. Minūti atpūties, laukumā atkal nāca Janičenoks. Veselovs realizēja divus no trim piešķirtajiem soda metieniem un 59:62 sešas ar pusi minūtes līdz beigām. Redzot, ka Maķedonija akcventē uzbrukumus uz apakšu, Trajkovičs, iespējams, ātrāk nekā plānots atpakaļ laukumā sūtīja Biedriņu. Piecas ar pusi minūtes pirms mača beigām jau mīnuss astoņi, arī Gabrāns realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem. Neilgi pēc uznākšanas laukumā, Blūms realizēja tālmetienu, Biedriņš apstādināja pretinieku uzbrukumu tā noslēgumā, uzkurinot emocijas Arēnā. Bērziņš ar precīzu soda metienu četras minūtes pirms beigām panāca mīnus trīs, līdzjutēju atbalstīti latvieši pēc veiksmīgas darbības aizsardzībā devās nākamajā uzbrukumā, un Janičenoks izlīdzināja rezultātu - 69:69. Spēle arvien acīmredzamāk tika virzīta uz Biedriņu, un vienīgais NBA latvietis to attaisnoja - 74:74 pusotru minūti līdz beigām. Ar milzīgu cīņassparu izdevās noturēt vēl vienu Maķedonijas uzbrukumu, un tribīnes eksplodēja. Piecas sekundes līdz mača pamatlaika beigām Iljevska piespēli pārtvēra Janičenoks, taču ātrajā pretuzbrukumā viņa piespēli nenotvēra Blūms. Pēdējā uzbrukumā pēc minūtes pārtraukuma devās maķedonieši - 1,8 sekundes līdz beigām pret Mirakovski tika pārkāpti noteikumi. Pirmais garām.... Otrais - arī un pagarinājums.
Pagarinājums un tiesnešu apskaidrības mākonis Pagarinājumu ar precīzu metienu no apakšas uzsāka Meisijs, bet Blūms atbildēja ar to pašu pretējā laukuma pusē. Komandas apmainījās vairākiem neprecīziem uzbrukumiem, bet tad Biedriņš, pielabojot Blūma metienu, panāca 78:78. Vēl pēc mirkļa Biedriņam 30. punkts pašam un 80:79 Latvijas labā. Pēc labas aizsardzības ātrajā bumba izslīdēja Jahovičam, un tā nonāca maķedoniešu rīcībā.
Pusotru minūti pirms pagarinājuma beigām minūtes pārtraukumu pieprasīja Maķedonija. Pēc tā Gečevskis ar triecienu pāri Biedriņam apklusināja Arēnas publiku. 11,2 sekundes pirms pagarinājuma beigām pie rezultāta 80:81 bumba nonāca Latvijas rokās pēc tam, kad viesi kļūdījās. Minūtes pārtraukumā pār soģu galvām bija nācis apskaidrības mākonis, un bumba tika atdota pretiniekiem... Trajkovičs pārmeta krustu. Iljevskis desmit sekundes pirms beigām nerealizēja vienu no abiem soda metieniem. Pēdējā sekundē Janičenoks realizēja trīspunktnieku, un Arēna vēlreiz eksplodēja - 83:82

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle Latvija - Maķedonija
Latvija: Biedriņš 30+22AB, Janičenoks 16, Blūms 11, Bērziņš 8, Veselovs 6, Cipruss 6, Gabrāns 4, Jahovičs, Umbraško, Vītols, Helmanis.
22 2 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000
Tādas uzvaras pašas labākās!
2 0 atbildēt
Spēle paņēma daudz nervu un tā teikt visi nagi nograuzti :D Par to, kurš ir lūzeris un kurš nav ir vnk debīli spriest, jo pamēģiniet paši iziet uz laukuma un izdarīt kaut pusi no tā, ko tā saucamie lūzeri tur darīja, varu derēt visiem būtu kājas pār pleciem...
1 0 atbildēt
spēle laba bet janichenos nav tagad varonis, visu izdarija Biedrns :)
1 0 atbildēt
Es ta nervus saccakareju bravo biedrinam un janicenokam parejie luzeri!
0 0 atbildēt
Neviens nav lūzeris. Tikai Cipruss.
0 0 atbildēt
Pats tu esi luuzers... Pat rakstu pats nevari uztaisiit..
0 0 atbildēt
Gici, Janičēnoks bija lielāks lūzeris kā blūms un bērziņš. Bravo viņam tikai par uzvaru nesošo 3nieku. Bet nu nervi vienkārši izplosīti. vēl vienu tādu spēli kāda vājāka sirds var arī neizturēt.
0 0 atbildēt
Labāk nerakstīt lieki, anonīmais, no citiem portāliem kopēt māk visi. Bet kāja bija pāri līnijai...
0 0 atbildēt
Es tik nesaprotu-kaapeec anuleeja makedonijas protestu, ja tur bija kaaja uz liinijas?
0 0 atbildēt
Jo viņi nepareizi protestēja. Tā teikt - nenoturējās un neizdarīja visu oficiāli, bet vienkārši uz ātru roku.
0 0 atbildēt
Pirmkār Cipruss nav Lūzeris, bet gan laikam tu pats, spēle bija fantastiska,žēl tik ka nebiju tur klāt, bet nu veiksme bij mūsu pusē, godīgi teikšu paveicās, bet tik un tā man spēle patika, bet arī sports bez veiksmes nav sports :)
0 0 atbildēt
Spontam Janičenoks izraava uzvaru, viņš papildlaikaa kaadas 3 rezes konkreeti punktus pakaasa un beigaas kkaadu bobeni iemeta
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt