local-stats-pixel

F1: Luiss Hamiltons jaunais pasaules čempions21

22 7
Jau iesildīšanās apļa laikā Roberts Kubica devās boksos. Startā līderi saglabāja savas pozīcijas. Pēc brīža gan Sebastians Fetels, gan Fernando Alonso tika garām Heiki Kovalainenam. Peletona otrajā desmitniekā jau pirmajos līkumos notika vairākas avārijas, izstājās Deivids Kulthards, kuram šis bija pēdējais posms F-1 karjerā un Nelsons Pikē. Sadursmēs iesaistījās arī Kazuki Nakadžima un Niko Rosbergs, bet abi spēja turpināt sacīkstes. Pēc šiem atgadījumiem trasē devās drošības mašīna.
Piektajā aplī drošības mašīna atgriezās boksos. Pēc brīža norisinājās sīva cīņa par sesto vietu starp Alonso un Kovalainenu. Somu pilots uz brīdi apdzina spāni, bet pēc tam kļūdījās un Alonso atguva savu pozīciju. Pēc pāris apļiem piloti masveidā sāka doties boksos, lai uzmontētu savām mašīnām sausajam laikam paredzētās riepas. Pēc pirmā boksu apmeklējuma Felipe Massa saglabāja savu pozīciju, bet Fetels izvirzījās jau otrais, Alonso trešais un Džankarlo Fisikella piektais. Luiss Hamiltons vien septītais. 13. aplī savu formulu nespēja novaldīt Trulli un zaudēja vairākas pozīcijas. Hamiltons izvirzījās sestajā pozīcijā, bet nespēja tiks garām Fisikellam, tāpat Massa nespēja atrauties no Fetela. 18. aplī beidzot Hamiltons tika garām Fisikellam, to pašu pēc brīža paveica arī Timo Gloks. Burdē cīņa ar Fisikellu bija daudz neveiksmīgāka, vispirms franču pilots nespēja apdzīt Fisikellu, bet pēc brīža cīņā ar Trulli bija spiests izbraukt zālē un zaudēt vairākas pozīcijas. 28. aplī Kovalainens tika garām gan Trulli, gan Fisikellam un izvirzījās septītajā pozīcijā. 38. aplī Massa devās boksos un tajos pavadīja 9,4 sekundes. Tas nozīmē, ka boksos pēc laika vēlreiz jābrauc. 41. aplī arī Hamiltons devās boksos un viņa formulai degviela tika pildīta 8,9 sekundes, arī viņam vēlreiz būs jādodas boksos. Savukārt Raikonens 43. aplī boksos pavada vien 5,5 sekundes. 64. aplī trasē sāka parādīties pirmās lietus piles. Pēc brīža lietus vēl vairāk pieņēmās spēkā un visi piloti masveidā devās boksos, izņemot „Toyota” piloti. Pēc boksu apmeklējuma Gloks izvirzījies jau ceturtajā vietā, bet Hamiltons atkritis uz piekto vietu (pēdējo vietu ar ko pietiek, lai brits kļūtu par čempionu). Divus apļus pirms sacīkšu beigām Hamiltonam tika garām Fetels un britu pilots atkrita tikai uz sesto pozīciju. Massa finišēja pirmais un viņa līdzjutēji jau sāka svinēt uzvaru arī kopvērtējumā, bet pēdējā Hamiltonam izdevās apsteigt lēni braucošo Gloku, kurš nebija devies nomainīt riepas. Līdz ar to Hamiltons par mata tiesu kopvērtējumā izrāva uzvaru un kļuva par jaunāko pasaules čempionu. „Ferrari” komanda konstruktora kausa kopvērtējumā vēl vairāk atrāvās un izcīnīja uzvaru.
Reklāma
Reklāma


22 7 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000
nu bla Masam bija jaauzvar :@ man liekas ka visu laiku labaakaa F1 saciikste emotion emotion tik zeel ka stulbais Hamiltons uzvareeja emotion
4 0 atbildēt
Žēl gribēju, lai masa šogad ir čempijons emotion
4 0 atbildēt
Lomiks kādā sakaraa masu visu "nopisa" ? viņs saciikstee izdariiju visu! emotion
4 0 atbildēt
ko visi tam gockam liek virsū, tas takš čalis vispār gāja uz pilnu banku ar sausā laika riepām, kad pārējie ar lietenēm vizinājās. tas tomēr ir jāmāk!
3 0 atbildēt
njā, šitās sacīkstes bij super emotion
3 0 atbildēt
es gloku necieshu tagad :d zel zel ka viss ta mainjas pedeja apli ES PAR MASSU !!!!!!!!!
3 0 atbildēt
Hamiltons tagad Glokam parādā lielo Eksilences saldējuma kasti! :D Beigas nervus kutinošas, sajūta ka daļēji McLaren ir vainīgs pie Gloka kļūdas!
2 0 atbildēt
Bij intresanti :)
2 0 atbildēt
McLaren jau Toyotai uzsauca kautko 100 % !
2 0 atbildēt
GLOKS pie visa vainigs !!!!!! :@
3 1 atbildēt
Gloks pēdēja līkuma visu sadirsa Massa būtu vinnējis
2 0 atbildēt
Sacīkste bija super :) Bet reali Hamiltonam tomeer paveicaas ka gloks taa pedeejaa aplii izgaazas emotion sveiksim jaunu čempionu
2 0 atbildēt
Es vakar domāju, ka Glokam būs jāiepirž mutē par šito izgājienu!!!!!!! emotion emotion emotion
1 0 atbildēt
Hamiltons gejs :) Besi tas melnais duriks....
1 1 atbildēt
manuprāt massa bij vairāk pelnījis
1 1 atbildēt
es zinaju ka Hamiltons vinnes (party)
1 1 atbildēt
Braucam noliņčot Gloku.. emotion
0 1 atbildēt
Gloks dura! šitik stulbi izdrīties.. :o
0 1 atbildēt
ideaali :) :)
1 2 atbildēt
masa pasa pedeja likuma visu nodirsa xD
1 3 atbildēt