local-stats-pixel

F1: Hamiltons uzvar, Raikkonens avarē un izstājas4

15 7
Šodien par Beļģijas GP uzvarētāju, pateicoties lietum pēdējos apļos, par uzvarētāju kļuva "McLaren" komandas pilots Luiss Hamiltons. Tikmēr Kimi Raikonens, kurš pirms tam atradās līderpozīcijā, grūtajos apstākļos nespēja savaldīt savu formulu un avarēja.
Sacīkste Spā-Frankoršamps trasē jau tā izvērtās pietiekami spraiga, jo desmit apļus pirms finiša Hamiltons no Raikonena atpalika 1.7 sekundes. Tomēr lietū, kas uznāca trīs apļus pirms beigām, brits izskatījās krietni stabilāks un ātrāks, ātri tiekot garām "Ferrari" pilotam starta taisnes beigās. Tomēr ar to vēl viss nebija galā, jo līderu cīņā iejaucās ne mazāk apjukušie atpalicēji, kas patraucēja Hamiltonam un rezultātā Raikonens atguva savu pirmo pozīciju. Turpinājumā Hamiltons haosa aizsegā atkal izrāvās galvgalī, tomēr lielākais pārsteigums bija Raikonena nespēja savaldīt savu agregātu. Pēdējā aplī Kimi acīm redzot nespēja samierināties, ka uzvaru viņam atņems lietus, kā rezultātā soms kārtējo reizi pārcentās, saslīdēja un iebrauca sienā. Tikmēr Hamiltons un viņam pietiekami tālu aizmugurē braucošais Felipe Masa ievērojami samazināja savu ātrumu un finišēja pirmajās divās pozīcijās. Pēc Raikonena izstāšanās ceļā uz trešo vietu bija Sebastians Burdē, kurš startā pacēlās uz piekto pozīciju un to nosargāja līdz pat pēdējiem apļiem. Ceturtās pozīcijas īpašnieks Fernando Alonso sākoties lietum nolēma braukt boksos, tieši tāpat kā Niks Haidfelds un tādā veidā viņi vismaz neriskēja ar negaidītu izstāšanos. Veiksmīgākais izrādījās Haidfelds - viņš īsi pirms finiša apsteidza daudzus ar sausā laika riepām braucošos un finišēja trešais. Faktiski neko nezaudēja arī Alonso, kuram ceturtais rezultāts. Tikmēr lietus izraisītajā haosā piekto vietu izdevās izraut "Toro Rosso" pilotam Sebastianam Fetelam, kamēr Burdē pēc lieliski aizvadītas sacīkstes nācās samierināties vien ar septīto pozīciju un diviem punktiem. Starp viņiem abiem iespraucās Roberts Kubica ar "BMW" formulu, bet pēdējo pieejamo punktu guva Timo Gloks. Neveiksmīga šī sacīkstes izvērtās Heiki Kovalainenam. Startā, kas notika vēl mazliet slapjā trasē, jo stundu pirms tam pāri Spā trasei bija pārgājis lietus mākonis, "McLaren" otrais numurs no trešās pozīcijas atkrita uz trīspadsmito. Turpinājumā viņš vienu pēc otra apdzina priekšā braucošos, līdz notika sadursme ar Marku Vēberu un tiesneši viņam piesprieda "drive through" sodu par incidenta izraisīšanu. Tobrīd viņš atradās septītajā vietā un līdz pēdējam aplim to jau bija paguvis atgūt, taču tad nobrauca trases malā un izstājās. Kopvērtējumā tagad Hamiltons savu pārsvaru pār Masu palielinājis vēl par diviem punktiem un piecus posmus pirms finiša tas sastāda astoņus punktus. Pēc Raikonena izstāšanās visai pārsteidzoši un trešo pozīciju ir pacēlies Kubica, kurš līderim zaudē 22 punktus. Pagaidām izskatās, ka tieši Hamiltona un Masas starpā varētu norisināties galvenā cīņa par čempiona kausu.
15 7 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
es neesmu pret F1,bet ,ja godiigi,varetu but arii interesantakas teemas rakstiem shovakar.. taads paniikums :D
1 0 atbildēt
Hamiltonam piesprieda sodu par noiisinashanu :D:D:D :))) masa 1 :) :D
0 0 atbildēt
Prieks par to ka shaadu rakstu te ievieto! Paldies, vareetu tikai vairaak bildes pievienot no saciikstes.. utt bet ir okei! atbalstu
0 1 atbildēt