local-stats-pixel fb-conv-api

Esam aktīvi! Kā neiedzīvoties traumās?8

180 1

Skriešana ir viena no populārākajām fiziskajām aktivitātēm pasaulē. Amerikas Savienotajās Valstīs ar skriešanu nodarbojas 50 miljoni iedzīvotāju. Diemžēl konstatēta varbūtība, ka 70% skrējēju ik gadu gūs traumas. Ne mazāk nozīmīgs ir fakts, ka tieši iesācējiem ir augstāks traumatisma riska līmenis nekā profesionāliem skrējējiem vai maratonistiem.

Silti laikapstākļi rosina arvien aktīvāk pievērsties sportiskām nodarbēm arī cilvēkus, kas ikdienā sporto mazāk vai fiziskām aktivitātēm pievēršas tikai pavasara—rudens periodā. Sezonas sākums, cilvēki dodas sportot, piedalās maratonos — un nenoliedzami, ka dažkārt straujas, neprecīzas treniņu programmas dēļ var gūt arī traumas. Muskuļu savilkumi, sāpes kājās un locītavās, nobrāzumi, sasitumi, mežģījumi un pietūkumi — šīs ir tikai dažas no iespējamajām aktīva dzīvesveida sezonālam/nesezonālām blaknēm (traumām).

180 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.scopus.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

traumās neiedzīvoties var skatoties sev zem kājām, bet tādiem cilvēkiem, kam tas tizlumiņš pa žizņi nāk, tad nu.. jāizlasa būs šis viss ar visiem faktiem komplektā emotion

3 0 atbildēt
Kad biju maza jrb jaunāka skolas laikā intensīvi ar vieglatlētiku- skriešana garis/īsos gabalus,tāllēkšana +futbols, ludz at skolas beigšanu beidzu to visu, tad pievērsos pec pāris gadiem snowam, pēc gada gandrīz visas labā ceļa galvenās saites pārplīsa/saplīsa un vēl saišu sastiepumi un ceļa bļodiņas deformācija 😃 Kārtīgā nobraucienā dabūju pilnu komplektu 😃 un tagad jau divi gadi kopšs kāja izoperēta un sapratu ka skriešana nav ieteicama man vairs... :/ Labs raksts!!! Pluss!!
1 0 atbildēt

2. man tādu masāžu lūdzu emotion

0 0 atbildēt

Manuprāt traumēties skrienot(nerunāju,par to,ja tevi mašīna nones) Var tikai dalbajobi,tapēc,ja esi idiots,labāk neskrien!

0 0 atbildēt

Tricepsa saišu plīsums emotion 

0 0 atbildēt
Vismaz zināšu, kā pareizi palielināt slodzi. emotion Vienreiz skrēju 8km divas reizes, un tad praktiski tajā pašā nedēļā es uzreiz metos skriet 16km. emotion Protams, traumas bija tādas, ka celi sabeidzu pārslodzes dēļ. Trieciens uz viņu bija mežonīgs, ka beigās es paskriet nevarēju. Sāpēja ik uz soli, kad skrēju trešo reizi 16km.
0 0 atbildēt