Vīns daudziem asocējās ar aristokrātismu un dižciltību, jo filmās parasti rāda, ka to dzer dižciltīgie. Tas nav tik populārs kā alus, taču to visbiežāk lieto svētkos un romantiskās tikšānās.
Taču vīns palīdz arī veselībai. Kā? Lasiet paši.
Vīns daudziem asocējās ar aristokrātismu un dižciltību, jo filmās parasti rāda, ka to dzer dižciltīgie. Tas nav tik populārs kā alus, taču to visbiežāk lieto svētkos un romantiskās tikšānās.
Taču vīns palīdz arī veselībai. Kā? Lasiet paši.
Vīns normalizē nervu sistēmas funkciju un kavē novecošanu.
Hipokrāts, kura mācības ir Rietumu medicīnas pamatā, sīki aprakstīja dažādu vīna šķirņu ietekmi uz gremošanu.
Sarkanvīns satur fermentus, kas no asinīm izskalo holesterīnu, kurš nosprosto asinsvadus.
Sarkanajam vīnam un vīnogām piedēvē spēju atjaunot ādas tvirtumu.
Vīnā ir ļoti daudz vērtīgu vielu: cinks, kālijs, kalcija vitamīni, minerāli, miecvielas un augļu cukuri.
Vīnogu vīna vissvarīgākās sastāvdaļas ir tā saucamie polifenoli, kuri spēj neitralizēt brīvos radikāļus, kas uzkrājas mūsu organismā.
Vīns normalizē nervu sistēmas funkciju, tas tiešām ir pretstresa līdzeklis, viegls dabīgs trankvilizators.
Spēku apsīkumu un depresiju ļoti labi novērš kalorijām bagātie deserta un muskatvīni, kā arī šampanietis.
Pusglāze vīna pirms gulētiešanas nodrošina veselīgu miegu labāk nekā jebkuras miegazāles.
Lietojot vīnu, izzūd bailes un šaubas, cilvēku pārņem patīkams miers.