local-stats-pixel fb-conv-api

Cīņā ar depresiju tikai 25 minūtes dienā!4

26 0

 

Ārsti ir pārliecināti, ka mūsdienu medicīna nespēj cīnīties ar depresiju tik labi kā to dara fizisks treniņš. Psihologs Džespers Smitss (Jasper Smits) atzīst, ka dārgu recepšu zāļu vietā depresijas upuriem vajadzētu noteikt stingru treniņu grafiku.

Sportošana bieži vien ir daudz produktīvāka, tajā pat laikā nemanāmāka ārstēšanās metode. Daudzi slimnieki dārgās zāles nevar atļauties, vai vienkārši nevēlas par tām stāstīt saviem tuvākajiem. Treniņi ir neitrāla, bet ļoti iedarbīga metode cīņā ar depresiju.

 

Dalasas Metodistu universitātes zinātnieku komanda nesen izpētījusi līdz šim veiktos pētījumus, atklājot, ka tradicionālās ārstēšanas metodes, kā arī plašais zāļu klāsts nebūt nav visiem pieejams.

“Jo vairāk ārstu spēs izmantot fiziskās terapijas noslēpumus, jo pacientiem būs lielāka iespēja ātrāk izārstēties,” stāsta profesors Smitss. “Ir ļoti grūti cilvēku motivēt sarežģītam terapijas ciklam, kas sniedz rezultātus tikai ilgtermiņā. Labāk ir koncentrēties uz nekavējošu gandarījumu.”

Tikai 25 minūtes fizisku aktivitāšu ikdienu manāmi uzlabo cilvēka pašsajūtu, mazina stresu un sniedz jaunu enerģijas lādiņu.

Pētījuma rezultāti tika prezentēti ikgadējā konferencē (Anxiety Disorder Association of America in Baltimore ) Baltimorā.


Reklāma
26 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

kaa man patiik sportot! tas man tiesham sagaadaa prieku un es vnm pec tam jutos labi! varbut mazak labi ja viss ljoti ljoti saap citreiz, kad bijis gruutaaks treninjsh, bet visp labi =)

2 0 atbildēt

mazliet krokodila asaras un mazliet sarkanās gaļas ar sarkano ūdeni un fonā Kreator, Kataklysm vai Mayhem (varbūt vēl piedevām arī tādu kārtīgu mošu ar kādiem 50 cilvēkiem ) un tava depresija uz nedēļu pāries kā likts !!!...

1 0 atbildēt

Nu dažreiz tā neliekas, kad depresija piemeklē, jo tieši tas ir iemesls nepasportot.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt