Jau iedomājoties vien par Maķīša paiku, mutē saskrien siekalas. Kraukšķiga, silta maizīte, sulīgs bifšteks, mērcīte... bet vispirms tu ej nopirkt kārtējo burgeri, izlaso šo rakstu! Kas notiek tavā kuņģī, kad nepārtraukti tiek ēsts maķītī? Vai McDonald's piedāvā veselīgu pārtiku tā kā reklāmās vai arī lēnām nogalina savus pastāvīgos klientus? Nekādu pārspīlējumu, tikai fakti! Patīkamu lasīšanu!
Cik tad īsti veselīga ir McDonald's pārtika?34
1. Pārlieku lielais daudzums kaloriju negatīvi ietekmē gremošanus sistēmu
Nevienam nav noslēpums, ka Maķīša paika nav tā pati veselīgākā. Tā satur daudz ogļhidrātu, kas beigās pārvēršas par taukiem un uzkrājas organismā. Nepārtraukti ēdot fast food, veidojas tuklums, bet ne jau par to īsti pat ir runa. Daudzi teiktu tā: "Es paēdīšu maķītī un tad iešu nodzīt tās visas kalorijas, kuras apēdu!" Tomēr ar vingrošanas zāli nodarītais kaitējums gremošanas sistēmai nepalīdzēs. Aizkuņģa dziedzerim un aknām ir ļoti grūti apstrādāt to daudzumu ogļhidrātu, kas tiek uzņemts apēdot tādu kārtīgu maķīša komplektiņu, galu galā tas noved pie gremošanas traucējumiem. Kā jau iepriekš minēju, tam visam klāt vēl arī nāk a p t a u k o š a n ā s!!!
p.s. bildē redzamais "Sodium" apzīmē to , cik daudz sāls atrodas pārtikā.
2. Pārliku liela cukura uzņemšana var novest pie cukura diabēta
Vai tu zināji, ja McDonald's ēdienam un it īpaši dzērieniem pievieno saldinātājus? Tāpēc tas var pavisam vienkārši novest pie 2. tipa cukura diabēta. Pat ja aizkuņģa dziedzeris pretojas saldinātājiem, pieaug liekais svars, kas ir risks saslimšanai ar cukura diabētu.
3. Trans-taukskābes izraisa sirds saslimšnas
Transtaukskābes, kas pēdējā laikā ir izpelnījušās lielu sabiedrības uzmanību, paaugstina holesterīna līmeni asinīs. Maķīša kartupeļi frī tiek gatavota eļļā. Šajā eļļā ir ūdeņradis, kas vāroties, izdala transtauksābes, kas tiek uzskatīta par nāvejošu vielu. Amerikas biedrības brīdina, ka transtaukskābes palielina infarkta un sirdstriekas risku. Ne velti lielākā daļa amerikāņu ir tik aptaukojušies, jo McDonald's taču ir ik uz stūra un izkonkurējis jebkādu bioloģisko pārtiku..
4. Augstais sāls saturs bojā nieres
Tautā sauktais Junk food parasti satur ļoti daudz sāls. Sāls ir kaitīgs organismam, jo tas aiztur ūdeni un izraisa tūsku. Lai cīnitos ar šo problēmu, nieres sāk smagu cīņu, lai izvadītu to no organisma. Arī no sirds tas prasa piepūli.. Pārdozējot sāli, veidojas nierakmeņi vai citas nieru slimības, var attīstīties arī kuņģa vēzis.
5. Garšvielām bagāts ēdiens noved pie gremošnas trakta slimībām un paaugstināta asinsspiediena
Parasti Fast food ir bagatīgs ar kečupu vai citām mērcēm, kā arī garšvielām. šāda veida ēdiens paaugstina asinspiedienu un noved pie arteriālās hipertensijas. Arteriālā jeb esenciālā hipertensija ir asinsspiediena paaugstināšanās virs normas. Ir zinātniski pierādīts, ka ass un pikants ēdiens kairina gremošanas traktu, tas paaugstina kuņģa skābes daudzmumu un tas var novest pie kuņģa čūlas!
6. Ietekmē arī nervu sistēmu...
Veicot pētījumus, ir noskaidrots, ka 51% Fast food patērtētāju cieš no depresijas. Un tas nemaz nav pārsteidzoši, jo iedomājies, kā Tu jūties ēdot svaigus salātus un salīdzini kādas ir sajūtas apēdot hamburgeri. Dēļ fast food rodas arī pinnes, jo tajā ir daudz saldinātāju.
Tālāk video, kurā redzams, kas notiek ar kuņģi, kad tajā nonāk čīzburgeris...