local-stats-pixel fb-conv-api

BMX fristail Latvijā labākais.3

28 1

Latvijā pagaidām labākais BMX fristail braucējs ,neliela vēsture par BMX frīstai.
Braucējs Dāvis Dudelis.
IESAKU IEIET> http://duelis.wordpress.com/

 

       BMX frīstaila pirmsākumi meklējami 80-to gadu sākumā, pateicoties pionieriem R.L. Osborne, Bob Haro un Bob Morales. Līdz ar frīstaila attīstību uz rampām un tramplīniem, tas izplatījās arī kā triku taisīšana ar riteni uz līdzenas zemes, no kā arī radies disciplīnas nosaukums- Flatland. Protams, akrobātiskā riteņbraukšana ir pazīstama krietni senāk, bet riteņu dēļ BMX Flatland pavēra daudz lielākas iespējas.
Laika gaitā ASV izveidojās AFA- Amerikas Frīstaila Asociācija, tika organizētas dažādas pusrampas un flatland sacensības.
Pāris gadus pēc frīstaila uzplaukuma, tas kaut kā norima un nokļuva underground, atgriežoties tikai 90-tajos gados. Flatland tika iekļauts X-Games, no kura drīz vien pēc 2000. gada popularitātes trūkuma dēļ tika izslēgtas, tāpēc Flatland nedaudz nošķīrās no frīstaila kopienas, tomēr mūsdienās šim braukšanas stilam kļūstot atraktīvākam, pieaug atbalstītāju un pasākumu skaits!
Laika gaitā apbrīnojami daudz kas ir mainījies. Riteņi ir kļuvuši vieglāki, ērtāki- daudz pārdomātāki. Kādreizējās full face ķiveres un pilns aizsargu komplekts ir pazudis, tomēr ironiski, Flatland ir kļuvis vēl bīstamāks. Agrākos balansa trikus uz vietas vai lēni braucot ir nomainījusi traka griešanās, sarežģīti lecieni un citi grūti triki, kurus skatītājam no malas izsekot nav viegli.


IESAKU PAMĒĢINĀT<---



28 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

LV SKILL!!!

1 0 atbildēt

Viņš jau tikai flato! Man gan patīk lēcieni un grindi! emotion

0 0 atbildēt