local-stats-pixel fb-conv-api

Fuel16

7 2
Kā būtu ar iespējams plašāko spēles teritoriju, kāda jebkad ir redzēta datorspēlēs. Jebkurš tās nostūris spēlētājam ir brīvi pieejams, nav nekādu šķēršļu pilnīgai kustības brīvības izbaudīšanai. Ja ir spēle, kas piedāvā kaut ko tādu, tad šīs lielizmēra teritorijas saturs iespējams ir pilnīgi otršķirīgs faktors. Codemasters uzraudzībā Asobo Studio ir izveidojuši, pašu vārdiem sakot, revolucionāru spēles dzinēju. Izstrādātāju komanda, kura līdz šim ir strādājusi pie tādiem ievērojamiem projektiem kā Wall-E datorspēles versija un Garfield: A Tail of Two Kitties, esot sagatavojusi dzinēju, kurš bez problēmām spēšot ielādēt līdz šim neredzēti lielas teritorijas, turklāt tas viss notiekot bez jebkādiem pārtraukumiem spēles procesā. Šāda vienreizēja tehnoloģija, protams, steidzami ir jāliek lietā. Tieši tādēļ tiek radīta spēle Fuel – brīvas braukāšanās stimulators līdz šim neredzēti lielā teritorijā.

Cilvēces iztrūkums.

Fuel darbība norisināsies alternatīvā visumā, kurā visa cilvēce mitinās kaut kādās noslēpumainās apmetnēs, bet pa pasauli klejo vienīgi bandīti, kuru pamatnodarbošanās ir dažādu sacensību organizēšana. Tieši piedalīšanās šādās sacensībās arī būs Fuel galvenais un patiesībā arī vienīgais uzdevums. Mūsu braukāšanai netraucēs mazsvarīgi pasaules iedzīvotāji, kuri slēpsies jau pieminētajās patvertnēs, tādēļ spēlētāja rīcībā būs ne mazāk kā 5000 kvadrātkilometru liela platība, kura būs gandrīz pilnībā attīrīta no jebkādām loģiski domājošām dzīvības pazīmēm. Vienīgie ievērības cienīgie objekti būs sacensību punkti, kuros mēs varēsim uzsākt piedalīšanos kādā no daudzajām sacensībām.

Grūti spriest kāda nozīme būs izstrādātāju solītajai lielizmēra pasaulei, ja tajā būs sastopami tikai pāris ievērības cienīgi objekti. Neizpratni tikai pastiprina fakts, ka izstrādātāji vispirms radīja pašu spēles pasauli un tikai tad mēģināja izdomāt saturu ar kādu šo savu veidojumu piepildīt. Rodas iespaids, ka Fuel varētu kļūt par vienkāršu reklāmu revolucionārajam spēles dzinējam, tomēr Asobo Studio cenšas apgalvot, ka tā gluži nebūs.

Brauc, kur gribi.

Fuel sacensību laikā pilnībā izmantos spēles kartes piedāvātos plašumus. Sacīkstes nenorisināsies iepriekš noteiktā trasē, bet gan sastāvēs no vairākiem pa karti izvietotiem atskaites punktiem, caur kuriem spēlētājam jāizbrauc. Tas kādā veidā un pa kādu ceļu mēs nokļūsim līdz nepieciešamajam mērķim būs pilnīgi spēlētāja ziņā. Tādā veidā izstrādātāji cer spēlētājam piedāvāt kustības brīvību ne tikai meklējot nākamo sacensību norises vietu, bet arī pašu sacīkšu laikā. Lielā spēles teritorija atstās iespaidu arī uz sacīkšu garumu, nereti nāksies piedalīties diezgan episka mēroga braucienos, kuri varētu ilgt pat vairāk nekā 20 minūtes.

Lai labāk varētu orientēties spēles kartē un vieglāk atrast nākamo atskaites punktu, spēlētāja rīcībā atkal būs vienmēr lietderīgā GPS ierīce. Turklāt mums regulāri nenāksies mērot garo ceļu no viena sacensību norises punkta līdz otram, būs pieejamā atrās ceļošanas iespēja izmantojot vienmēr pieejamo helikopteru. Īsāk sakot, tiks darīts viss, lai spēlētājam nāktos uztraukties tikai par to kā pēc iespējas ātrāk nonākt līdz nākošajam atskaites punktam.

Cīņa par punktiem.

Viss Fuel notiekošais gan nebūs pilnībā pakārtots varenajam spēles dzinējam, mēs varēsim pabraukāties ar kādu no 75 dažādiem transporta līdzekļiem. To varēšana un braukšanas ātrumi būs atšķirīgi, taču mums nebūs iespējams iegādāties dažādus uzlabojumus un nāksies samierināties ar transportlīdzekļa parametriem vai gluži vienkārši pirkt jaunu. Spēlētājs jau pašā sākumā varēs apmeklēt jebkuru kartes nostūri, taču visas sacīkstes uzreiz pieejamas nebūs, turklāt, lai iegūtu pieeju jauniem braucamajiem, mums nāksies krāt degvielu, kas Fuel pasaulē kalpo kā galvenais norēķināšanās veids. Degvielas krāšana, protams, notiks piedaloties sacensībās. Katra brauciena beigās atkarībā no uzrādītā rezultāta mēs varam saņemt bronzas, sudraba vai zelta medaļu. Lai atvērtu visas spēlē pieejamās sacīkstes, mums pietiks ar izcīnītu bronzas medaļu, tomēr visu bonusu izbaudīšanai un pilnīgai braucamo kolekcijas iegūšanai nāksies pacīnīties par augstāku vietu.

Nedaudz lielākai variācijai un intrigai, Fuel piedāvās daudzspēlētāju režīmu, kurš būs pilnībā savienots ar standarta piedalīšanos sacensībās. Lielajā spēles kartē varēs vienlaicīgi atrasties līdz 15 spēlētājiem, ļaujot ik pa laikam starp mākslīgā intelekta pretiniekiem sastapt arī kādu reālu sāncensi. Lai gan šāda ideja nebūt nav oriģināla, tā pareizā izpildījumā varētu izrādītes ļoti veiksmīga.

Tehnoloģijas triumfs pār spēles procesu.

Pat par spīti izstrādātāju solījumiem, nepamet sajūta, ka Fuel ir spēle, kura tiek pilnībā pakārtota spēles dzinēja demonstrācijai. 5000 kvadrātkilometri, kas tiek ielādēti bez kaitinoši ilgiem pārtraukumiem spēles procesā, un redzamība, kas sasniedz pat 40 kilometru robežu. Šādi cipari izklausās tiešām iespaidīgi, turklāt tas viss tiek attēlots diezgan pieklājīgā izskatā.

Tomēr informācija par pašu spēli šobrīd neatstāj tik pārliecinošu gādātājiem iespaidu. Aizpildīt tāda izmēra teritoriju ar tuksnešainām zonām un reti izvietotām bandītu apmetnēm, iespējams nav pareizākais lēmums. Turklāt braukāšanās bez īpaša mērķa būtu garlaicīga pat gadījumā, ja izdotos visus 5000 kvadrātkilometrus aizpildīt ar ievērības cienīgiem objektiem. Šobrīd Fuel izskatās pēc diezgan nepārliecinoša projekta, kas tomēr pamanās piesaistīt vismaz nelielu uzmanību. Var jau būt, ka spēle būs vienkārša dzinēja demonstrēšana, tomēr vismaz tā pati solītā neredzēti lielā

spēles teritorija varētu būt pietiekams iemesls Fuel tuvākai aplūkošanai.
Reklāma
Reklāma
Reklāma
7 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 16

0/2000
kur tur war saglabaat?man tas "save" ir tumsh un newar nospiest..
2 1 atbildēt
paaraak vienmulja... fizika garaaam...
1 0 atbildēt
var sadauzit masinu tikai tas ir loti gruti un tie plasumi ir vnk super bet vadamiba IR VNK Drausmiga un grafika ar laba bet speles fizika ar nevisai bet kopuma spele ir spelejama!
1 0 atbildēt
garlaiciiga speele.........
2 2 atbildēt
spele vnk debila es saku spelet un bljaviens kur rezuluciju var mainit es ta ari neuzinaju es pat nevareju iziet no vinas ara normali vajadzeja iet savadak ara
2 2 atbildēt
Nu vopshem visa spēle ir sadalita pa mazākām kartēm, kur dažas ir intresantas un citas ir grlaicīgas, besiiii arā lasīt tos zilos un zaļos punktus kartē.
1 1 atbildēt
garlaiciiga spēle
2 2 atbildēt
tie kas nevar saglabaat,ir jaauztaisa xlive accounts saakumaa taapat kaa gta IV tas bija uzspiezhoit home kad tiek tas paraadiits peec speeles palaishanas seko liidz aklais gaili un tie kas nezin kur jaamaina rezuluuciju vispaar ir peedeejie atmarozas un pat negribas atbildeet shitik debiiliem cilveekiem... bet domas par speeli nav mainiijushaas - huinja...
1 1 atbildēt
pirmkaart nav iekljauts taads faktors kaa iespeeja sadauziit, saskaadeet savu vai pretinieka autinju.. kas saada tipa speelees ir liela kljuuda.. what were they thinking? un otrkaart tie neizmeerojami plasumi- ljoti biezi speelee nonaaksi pie taada briiza, kad bezjeedziigi meegjinaasi tikt liidz naakosajam checkpointam, bet radars raadiis taadus "iisaakos" celjus, kurus nevar paarvareet.. iisaak sakot, nekas seviskjsh codemasteriem nav sanaacis.. :p
0 0 atbildēt
man kaut kā spēle nepatika emotion emotion bet + par rakstu labs.
0 0 atbildēt
ja laba speele man neiet! ;(
0 0 atbildēt

si spele rulle

0 0 atbildēt
viss jau buutu labi ja pati speele nesuukaatu liiko... un the chosen one grafika sucks ??? laikam galiigs cirvis esi,taada pati grafika kaa visaam jaunajaam speeleem,nav jau tev nekaads crysis,da kaads crysis fp shooters...
2 3 atbildēt
godiigi sakot sii speele nav iipasi aizraujosa..
1 2 atbildēt
Grafika jau izskataas ideaala bet neizskataas interesanta
1 2 atbildēt
fiziki sux, grafika sux, gameplay sux
1 4 atbildēt