local-stats-pixel fb-conv-api

Super metamais kauliņš3

12 1

Mans mērķis bija izdomāt konceptu metamajam kauliņam, kurš ļautu spēlētājam pavirzīties par vienu līdz dzeviņiem lauciņiem, lai kombinējot vairākus metamos kauliņus, rastos iespēja galda spēlēs pavirzīties par spēlētājiem saprotamu(decimālu) lauciņu skaitu. Par cik patreizējajām galda spēlēm, pārsvarā tiek izmantoti metamie kauliņi, kuri ir balstīti uz kuba skaldņu apzīmēšanu. Viens metamais kauliņš dod iespēju pavirzīties par vienu līdz sešiem lauciņiem uz priekšu un divu metamo kauliņu kombinācija ļauj pavirzīties no diviem līdz divpadsmit lauciņiem uz priekšu. Protams kombinējot divu metamo kauliņu uzkritušo kombināciju, varētu pieņemt, ka viena metamā kauliņa skaldnes nosaka iespēju pavirzīties par vienu līdz sešiem lauciņiem uz priekšu un otra metamā kauliņa skaldnes šo iespēju palielinātu par septiņiem, tomēr šāda manipulēšana ar izmestajām metamā kauliņa skaldnēm ir praksē maz kur pielietota un ir diezgan neintuitīva, kas palielina iespēju kļūdīties, ja spēlētāji ir iekarsuši spēlējot kādu galda spēli.

Pirms kāda laiciņa izveidoju konceptu, kurā apvienoju divus metamos kauliņus vienā un visai nesen izviedoju prototipu ar metamo kauliņu, kurš sevī ietvēra otru metamo kauliņu. Tomēr šāda sešskaldņu kauliņu apvienošana deva iespēju pavirzīties par vienu līdz vienpadsmit lauciniem, kas nesakrīt ar mūsdienās pierasto, decimālās sapratnes, uztveri. Tāpēc, lai nodrošinātu iespēju metamā kauliņa skaldņu summai sakrist ar intuitīvi saprotamu iznākumu. Izstrādāju jaunu metamā kauliņa konceptu, kur ārējā metamā kauliņa daļa reprezentē kubu vai regulāru četrstūru sešskaldni un iekšējā metamā kauliņa daļa reprezentē pareizu tetraedru vai regulāru trīsstūru četrskaldni, kas kopumā dod iespēju skaldņu kombinācijām sakrist ar izvirzītā mērķa kritērijiem.

Statistisko skaldņu izsviedienu rezultātu neesmu analizejis un apkopojis, tomēr iespēja pavirzīties par vienu līdz deviņiem lauciņiem galda spēlēs man šķita visai pievilcīga, tāpēc, ja kādam ir vēlme statistiski izanalizēt metienu statistisko iespējamību, laprāt viņu uzklausīšu. Tā pat arī šeit vien esmu izveidojis skices viena metamā kauliņa konceptam, tomēr veidojot prototipus paredzu uztaisīt divus vai trīs metamos kauliņus ar kuru kombināciju attiecīgi varētu pavirzīties vairāk kā deviņus lauciņus uz priekšu galda spēlē, bet tas vai šeit publicēšu rakstu par manu veiksmi viedojot metamo kauliņu prototipus, ir vairāk atkarīgs no manas aizņemtības pakāpes un vēlmes šeit ko publicēt.

Iepriekšējie raksti:
Metamā kauliņa bildes
Kauliņš kauliņā

lasi, vērtē, komentē emotion

12 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Nu ja saprotu kauliņa uzbūvi, tad varbūtība uzkrist summai:

1 un 9, katram varbūtība 1/24

2 un 8, katram varbūtība 2/24

3 un 7, katram varbūtība 3/24

4; 5 un 6, katram varbūtība 4/24.

Parastam kauliņam uzkrist ciparam, tomēr visiem ir vienāda.

2 0 atbildēt