local-stats-pixel fb-conv-api

Kā es uztaisīju spēli "Biedri un baroni" un publicēju to Stīmā, III daļa0

Stāsts ir garš un tāpēc raksts ir sadalīts daļās. I daļa ir šeit. II daļa ir šeit.

III daļa

Tātad es uztaisīju pirmo Latvijas Brīvības cīņām veltīto datorspēli "Biedri un baroni. Neatkarības pasjanss". 2018. gada janvārī spēle bija gatava un es sagatavojos to publicēt.

Reģistrēšana

Dzīvi atviegloja arī tas, ka Stīms bija atteicies no Steam Greenlight un devis ceļu Steam Direct, kas nozīmēja, ka es varu neuztraukties par cilvēku pierunāšanu balsot par manu spēli, un ka spēle tiks publicēta jebkurā gadījumā - vajag tikai samaksāt 100$ nodevu.

Lūk, kā īstenībā notiek šis process. Sākumā ir jāpiereģistrējas kā spēļu veidotājam Stīmā un jāsamaksā 100 ASV dollāri. Tie tiek iemaksāti no Stīma konta, kā maksājot par spēli.

Visiem no jauna reģistrētajiem ir jāiziet cauri pārbaudes procedūrai. Tās laikā ir jāievada sava informācija īpašā formā - vārds, adrese, pašnodarbinātā vai uzņēmuma kods utt. Informāciju pārbauda ne pati Valve, bet kāda trešā kompānija. Viņiem ir arī jāaizsūta personiska dokumenta kopija. Nezinu, ko un kā viņi pārbauda, bet nedēļas laikā viņi atsūta atļauju, ka viss kārtībā.

Materiāli

Pievienot spēli var ārkārtīgi vienkārši - ievada nosaukumu un viss. Protams, ar to nepietiek. Pirmkārt, spēles publikācijas datums var būt ne ātrāks par mēnesi kopš reģistrācijas - tātad manā gadījumā no janvāra sākuma tas nobīdījās uz februāra sākumu. Otrkārt, ir jāuzlādē uz Valves serveriem pašas spēles faili, spēles Stīma lapas teksti, ekrāna attēli un video, kā arī spēles prezentācijas attēli (tos Stīms sauc par "kapsulām"emotion.

69 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000