local-stats-pixel fb-conv-api

500 gigabaitu optiskais disks!9

8 2
Disku kurā var saglabāt datus 500 gigabaitu (GB) apmērā atklājuši General Electric! Tas ir apmēram kā 100 DVD matricu atmiņa vienā! Diska platums ir tāds pats kā esošajiem DVD diskiem! Diski vairāk vērsti uz datu arhivēšanas nozarēm!

Tomēr kompānija uzskata, ka var beidzot šos ietilpīgos diskus arī izplatīt parastu patērētāju tirgū, jebkuram cilvēkam!
Uz Blu-Ray diskiem, kas tiek izmantoti augstas izšķirtspējas filmu un spēļu glabāšanai pašreiz var uzlikt 25 - 50GB (gigabaitus) datu!
Uz šiem Micro-holograpfic diskiem var saglabāt vairāk datu nekā uz DVD vai Blu-Ray, jo uz šiem diskiem informāciju lāzers iededzina 3 dimensijās, nevis kā pašreizējiem optiskajiem diskiem iedzedzina mazas bedrītes!
Uz viena šāda diska varētu piedāvāt veselu bibliotēku ar augstas izšķirtspējas filmām!
Tehnoloģija vēl ir labaratorijas izstrādes stadijā, jo zinātnieki cenšas atklāt pēc iespējas labāku rakstīšanas, nolasīšanas metodi! Kā GE disku izstrādātāju blogā nesen minēts, ka zinātnieki uzlabojuši nu pat diska lietderīguma koeficientu, kas ļautu nodrošināt stabilu šī produkta lietošanu!
Problēmas varētu tikai sagādāt daži uzņēmumi, kas ir visā pasaulē, un skaļi bļaustās par lielu virtualizācijas mākoni, failu izplatību, failu glabāšanu! (Piemēram vietējā līmenī tā varētu būt AKKA/LA, pasaulē... piemēram tie kas iesūdzējuši nesen ThePirateBay.Org)
8 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
atakariibaa cik gars kabelis wtfs :P :)
5 0 atbildēt
pa optisko kabeli teorētiski arī var pārraidīt bezgalīgi daudz datu emotion
5 1 atbildēt
500 gigabaiti ^_^
3 0 atbildēt
vot man taadu :D
4 2 atbildēt
wtfs - ko? kāds te sakars ar kabeli? emotion Pa caurulēm ar var teorētiski tecināt bezgalīgi daudz ūdens. :D Vispar interesanti, bet man vairak gribejās uzzinat pa 3 dimensiju ierakstīšanu. emotion
4 2 atbildēt
Iedomaajos cik ilgi 500 GB rakstiitos parastaa DVD diskaa ... :D :D
2 0 atbildēt
Diez cik ilgu laiku aizņem viena diska ierakstīšana?
2 0 atbildēt
A vot par Daugavpiliešiem varētu sīkāk lūdzu?
2 0 atbildēt
nja mana tagadējā sūdā tik daudz neiegrūdīsi... a iepriekšeja tera gāja... bez tam ja sie so līdz galam izprātos ban jau cietņi paliks milzonīgāki un TB būs vēsture kā kb :D
1 0 atbildēt