local-stats-pixel fb-conv-api

Seriāls ,,Intrigante''13

32 5

u neesi nekas, kamēr par tevi nerunā! Kamēr par tevi neraksta Intrigante – viszinošā, taču tik ļoti noslēpumainā blogotāja, kuras ziņotāju skatieniem nepaslīd garām neviens no prestižas Manhetenas privātskolas audzēkņu priekiem vai bēdām. Un lai nu par ko, bet par pašu "Intriganti" pašreiz runā visi un visur – tas ir sensacionāli slavens jauniešu seriāls ar prātam neaptveramu ietekmi uz visiem stilīgajiem. Tagad par to runās arī Latvijā!Prestižas Manhetenas privātskolas audzēkņu dzīvi nosaka ne tikai nauda, ko vairumam no viņiem dāsni dod turīgie vecāki, ne tikai nebeidzamie kārdinājumi, ko piedāvā metropoles Ņujorkas dzīve, bet vispirms jau baumas, ko savā blogā izplata viszinošā Intrigante. Neviens nezina, kas viņa ir, bet viens ir pavisam droši – Ņujorkas turīgo jauniešu sabiedrībā tu neesi nekas, kamēr par tevi neraksta Intrigante, kuras radītais baumu izplatīšanās tīkls strādā ar apskaužamu ātrumu, precizitāti un... nesaudzību.
Tieši šajā skolā pēc gadu ilgas prombūtnes atgriežas Serēna van der Vudsena. Pirms gada skaistā meitene, Īstsaidas trakulīgāko ballīšu karaliene steigšus aizbrauca brīvprātīgā trimdā uz internātskolu Konektikutā, nepaskaidrojot neko nevienam, pat ne pašas labākajai draudzenei Blērai Valdorfai. Taču paklusām spriež, ka Serēnas aizbraukšanai bijis kāds sakars ar Blēras puisi, tik glīto Neitu Arčibaldu. Kā tad īsti ir patiesībā? Un kas īsti ir tas, kas licis Serēnai atgriezties? Kādas turpmāk veidosies abu reiz nešķiramo, kaut savstarpēji konkurējošo draudzeņu attiecības? Kamēr Serēna bija projām, stilu vienpersoniski varēja noteikt Blēra. Vai tagad viņa samierināsies un atkal atgriezīsies Serēnas ēnā? Serēna mēģina sākt jaunu lappusi savā dzīvē un attiecībās ar draugiem un ģimeni. Autsaideris Dens Hamfrijs, kas meiteni ievērojis jau sen, beidzot saņemas viņu arī uzrunāt.

Seriālā nevairās no provokatīvā – „Intrigantes” pasaule ir skandālu un sensāciju pasaule. Vai gan jābrīnās, ka „Intrigante” ātri vien ieguva skandalozu reputāciju? Jo tās galvenie varoņi – priviliģēti, ļoti bagāti un izlutināti jaunieši – ne tikai var nopirkt, ko vien vēlas, tikties, ar ko vien vēlas, nenākt mājās, cik ilgi vien vēlas, un patiesībā jau arī darīt, ko vien vēlas (kamēr vien nesagādā saviem vecākiem raizes un vilšanos, kamēr skolā būs labas atzīmes un ģimenes vārds netiks apkaunots), viņi arī nodarbojas ar seksu un dzer Martini. Skatītāju vecākiem ir iebildumi. Bet ko ar šiem iebildumiem dara seriāla autori? Paņem visniknākos teikumus no kritikām (piemēram, "Katra vecāka murgs" vai "Satriecoši nepiedienīgs") un ar lepnumu izmanto tos spilgtākajās seriāla reklāmās kā daļu no seriāla provokatīvā „dumpīgās jaunatnes" stila.
Taču vienlaikus seriāla veidotāji uzsver, ka viņi arī atver durvis sarunai starp skatītājiem-vecākiem un skatītājiem-viņu bērniem. Tīņu grūtniecība, homoseksualitāte, pat pašnāvības mēģinājums – tēmas, kas parasti šausmina vecākus un par ko viņi negribētu domāt un runāt ar saviem bērniem, – šeit iegūst godīgu, nemoralizējošu atspoguļojumu. Un seriāla varoņu – vēl pavisam nesenā pagātnē bērnu – vienas no svarīgākajām attiecībām tomēr arvien ir ar viņu vecākiem...

Seriāla autori ir Džošs Švarcs un Stefānija Sevidža – slavenā „O.C.” radītāji. Tas pats autors, tie paši scenāristi, seriāls tāpat par jauniem cilvēkiem, taču, pārcēlušies no Rietumkrasta, saulainās Kalifornijas, uz Austrumkrastu, Ņujorkā filmētajā „Intrigantē” autori radījuši pavisam citu noskaņu. Te visu nosaka „vecā” nauda un tradīcijas. Nekā vairs no tā saulainuma un mazliet naivuma, kas raksturīgs „O.C.”.
Seriāls "Intrigante" ir rakstnieces Sesīlijas fon Zīgesaras tāda paša nosaukuma bestselleru sērijas ekranizējums. Tajā attēlotā skola un attiecības starp draudzenēm balstās uz pašas rakstnieces skolas laika pieredzi. Arī daudzām grāmatu varonēm esot reāli prototipi no fon Zīgesaras ļoti bagāto skolas biedreņu vidus.

Džošs Švarcs jau atkal pielietojis iepriekš seriālā "O.C." izmantoto principu – savākt bariņu nevienam nepazīstamu jauno aktieru un padarīt viņus par zvaigznēm. Taču kādi ir šie „Intrigantes” aktieri! Neapšaubāmi – nu jau mūsu laika visstilīgākās, visizskatīgākās un seksīgākās zvaigznes! Un šiem jauniešiem ir kas vairāk par satriecoši glītām sejām – viņiem ir arī talanti, kas ļāvuši radīt sarežģītus, interesantus un ļoti intriģējošus raksturus. Nu seriāla galveno lomu atveidotāji – Bleika Laivlija, Leitone Mēstere, Teilore Momsena, Penns Bedžlijs, Eds Vestviks un Čeizs Kraufords – ir visur: uz milzu plakātiem, modīgāko žurnālu vākiem, viņiem cenšas līdzināties visi, kas grib būt stilīgi un populāri.

Ne mazāk kā ar savu sižetu, seriāls „Intrigante” pazīstams arī ar savu glamūro vidi un ekstravagantajiem tērpiem – seriāla autoriem izdevies izveidot visstilīgāko turīgu Ņujorkas jauniešu garderobi, pieaicinot jaunus, daudzsološus dizainerus. Ja „O.C.” kļuvis slavens ar to, ka deva iespēju parādīties jaunām mūzikas grupām, „Intrigante” dod iespēju jaunajiem dizaineriem. Tik stilīgi tērpi, ka modes dāma Kerija Bredšova liksies pavisam vecmodīga. Un tie paši cilvēki, kas izveidojuši "Seksa un lielpilsētas" tūri, tagad Ņujorkā aicina apmeklēt arī ar seriālu "Intrigante" saistītas vietas.

Seriāls " Intrigante" – pilnīgi noteikti tāds, ko ir vērts redzēt un par ko runāt. Godīgi brīdinām – izraisa atkarību un pat apsēstību!

32 5 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

copy/paste

2 0 atbildēt

ir, ir foršs seriāls. ;)

2 0 atbildēt

Jau esmu atkarīga. :D

2 0 atbildēt

Nevaru sanemties vel,bet driz jasak skatiities :)

2 0 atbildēt

Diezgan interesants seriāls, itkā skatos pa tv, bet ja kādu sēriju nākas nokavēt, tad noskatos uz PC :)

1 0 atbildēt

Jā,foršs šis seriāls emotion

1 0 atbildēt

Man ar patīk :)

1 0 atbildēt

Skatos, bet neiedziļinos sižetā īpaši - tur ir kas cits, kur iedziļināties.

0 0 atbildēt

atbildot uz keeponsmiling komentāru " copy/paste " no lnt.lv  

0 0 atbildēt

DRĪZ SĀKŠU SKATĪTIES

0 0 atbildēt

esmu jau otrajā sezonā.patīk tāpat kā O.c.

0 0 atbildēt

Yeah.. Serena is my best friend.. ;D But I love CHUCK not NATE.. NATE SUCKS.. :)

0 0 atbildēt

Nahrinizēt šādus rakstus

0 1 atbildēt