local-stats-pixel fb-conv-api

Mūžīgais rokenrola karalis22

38 12
Rokenrola karalis Elvis Preslijs (pilns vārds Ārons Elvis Preslijs) piedzima 1935. gada 8. janvārī Tupelo, Misisipi štatā, mira 1977. gada 16. augustā Memfisā, ASV.
Elvisa Preslija imidžs - buntnieks un sekss simbols. Elvis Preslijs piedzima 1935. gadā (dzemdību laikā mira viņa dvīņubrālis; nākamā rokenrola karaļa ģimeni varēja nosaukt ne tikai par trūcīgu, bet gan par nabagu)
Elvisam Preslijam bija tā dzirkstele, no kuras aizšķīlās rokenrola liesma 50. gados. Tā bija lielākā un ietekmīgākā tā laika mūzikas figūra pasaulē. Elvis Preslijs un The Beatles visspilgtāk ietekmēja tā laika jaunatnes-un ne tikai jaunatnes-XX gadsimta kultūru. Ar pilnu pārliecību var teikt, ka jebkurš dziedātājs, kurš kāpa uz skatuves pēc 1956. gada, to darīja Elvisa ietekmē. Bez tā, ka Elvis bija pirmais, kurš sakrustoja tādus mūzikas stilus kā gospeļu mūziku, blūzu, rokenrolu un kantrī, viņš arī bija pirmais, kurš uzsvēra savu piedalīšanos video šovos un izveidoja to, ko tagad sauc par imidžu.
Elvisa ieraksti tika izpārdoti vairāk nekā miljardu eksemplāros.
Zelta, platīna un multiplatīna apbalvojumi. 14. Grammy nominācijas, no kurām trīs arī iegūtas Viena no Grammy balvām ir par mūža ieguldījumu, kuru saņēma 36 gadu vecumā. Viens no 10 ievērojamākajiem vīriešiem, kas jebkad dzīvojuši. Tad pa visu bija vēl arī kāzas ar Priscillu, un meita Lisa Marija.... un slava, slava, slava...
1977. gada 15. augustā Preslijs kā parasti ieradās savā muižā nakts vidū, atgriežoties no zobārsta. Nakts atlikusī daļa tika aizvadīta sarunās par turnejām, kas bija gaidāmas pēc divām dienām, par viņa miesassargu grāmatu, par saderināšanās plāniem ar viņa jauno draudzeni Džindžeru Oldenu. No rīta Preslijs iedzēra nomierinošo zāļu devu, taču pēc pāris stundām, nespēdams aizmigt, iedzēra vēl vienu devu, kas šajā gadījumā acīmredzot izrādījās liktenīga. Pēc tam viņš kādu laiku pavadīja, lasot grāmatas vannasistabā, kas bija izveidota pēc buduāra parauga. 16. augustā apmēram pulksten divos dienā Oldena, pamostoties un neatrodot Elvisu gultā, devās uz vannasistabu, kur atrada viņa nekustīgo ķermeni guļam uz grīdas. Nekavējoties tika izsaukta „ātrā palīdzība", kas Elvisu nogādāja reanimācijā, lai gan bija acīmredzams, ka visas pūles ir veltīgas. Četros dienā tika izplatīts oficiāls paziņojums par rokenrola karaļa nāvi - sirds nepietiekamības dēļ, -- taču līķa sekcija vēlāk atklāja, ka par sirds apstāšanās iemeslu kļuva tieši dažādu medikamentu pārmērīgā deva. Lai nu kā, izmeklēšanas daļēji slepenā rakstura dēļ eksistē daudz citu nāves versiju līdzās ar populāro leģendu, ka dziedātājs joprojām ir dzīvs. Pēc paziņojuma par nāvi tūkstošiem fanu tūlīt sāka pulcēties pie „Greislendas" žoga. Preslijs tika apglabāts 18. augustā kapsētā, dažus mēnešus vēlāk viņa mirstīgās atliekas tika pārnestas uz „Greislendu" pēc tam, kad atsevišķi cilvēki, vēlēdamies pārliecināties par rokenrola karaļa nāvi, mēģināja uzlauzt viņa zārku.
Visvairāk pelnošo mirušo slavenību saraksts: 1. Elvis Preslijs (Elvis Presley) - 52 miljoni USD.
E. Preslijs mira 1977. gada 16. augustā, 42 gadu vecumā. 2. Čarlzs Šulcs (Charles M. Schulz ) - 33 miljoni USD.
Č. Šulcs mira 2000. gada 12. februārī, 77 gadu vecumā. 3. Hīts Ledžers (Heath Ledger) - 20 miljoni USD.
H. Ledžers mira 2008. gada 22. janvārī, 28 gadu vecumā. 4. Alberts Einšteins (Albert Einstein) - 18 miljoni USD.
A. Einšteins mira 1955. gada 18. aprīlī, 76 gadu vecumā. 5. Ārons Spellings (Aaron Spelling) - 15 miljoni USD.
Ā. Spellings mira 2006. gada 23. jūnijā, 83 gadu vecumā. 6. Teodors Geisels (Theodor Geisel) - 12 miljoni USD.
T. Geisels mira 1991. gada 24. septembrī, 87 gadu vecumā. 7. Džons Lenons (John Lennon) - 9 miljoni USD.
Dž. Lenons mira 1980. gada 8. decembrī, 40 gadu vecumā. 8. Endijs Varhols (Andy Warhol) - 9 miljoni USD.
E. Varhols mira 1987. gada 22. februārī, 58 gadu vecumā. 9. Merlina Monro (Marilyn Monroe) - 6.5 miljoni USD.
M. Monro mira 1962. gada 5. augustā, 36 gadu vecumā. 10. Stīvs Makkvīns (Steve McQueen) - 6 miljoni USD.
S. Makkvīns mira 1980. gada 30. novembrī, 50 gadu vecumā.











38 12 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
cheat neiet runa par kosmētiku kalniem, Elviss bija rokenrola ēras pavēlnieks, MJ bija popmūzikas ēras mirdzošakais mākslinieks. Kad MJ bija slavas virsotnēs, viņa dēļ koncertā slapinājās vairāk meitenes, kā tevis dēļ visā tavā mūžā, nekas personīgs, vienkārši salīdzinājumam
9 2 atbildēt
Dantes nevarēju salikt visas, tapēc saliku tās, kuras pašam visvairāk patīk
9 2 atbildēt
Labas dziesmas :)
8 1 atbildēt
cheat es takš teicu, ka nekas personīgs, a tu man sāc bārstīt zīmuļus. Karoče, MJ bija tā laika zīmols, kuru pazina gandrīz visi. Viņš ievirzīja POPmūziku, tāpat, kā platbikšainie sit ķepā uz 2pac un B.I.G. Jo tie ir sava laika spilgtākie tēli. Un nav svarīgi vai esi zināms bomzis vai nezināms, tas neko nemaina, cilvēks jau tu no tā labāks nepaliec.
9 2 atbildēt
Anonīms- Jā mazais pumpaini un Maiklu Džordanu kā nopelniem bagātu basketbolistu. Es esmu Tupac fans, bet nevajag jaukt dažādas lietas ;)
8 2 atbildēt
Loti smuks
7 2 atbildēt
Laikam karalis mūžam dzīvs. Par to Tupacu, viņu nu gan te nevajadzētu pieminēt. Protams, viņš bija lielisks, bet šajā rakstā tiešām neiederētos. Tik pat labi varētu pieminēt Merilinu Monro vai Twiggy. emotion + no manis. :)
7 2 atbildēt
riktīkais kapātājs emotion
7 2 atbildēt
visus karaļus tagad atceramies ? :) ;D
4 0 atbildēt
Tas nekas, ka vinju izkruķīja narkoberoni, lai palielinaatu narkotisko vielu pieprasiijumu... mūzika tāpat laba.. :D
6 2 atbildēt
Tupac Shakur noteikti vajadzeja pieminet kaa nopelniem bagatu muziki ..
7 3 atbildēt
Nekad nav paticis, pārāk fucking salds.
8 5 atbildēt
LiLBoo tajos laikos tas bija mega seksi
6 3 atbildēt
Normāls pacans ;D man vienigi nepatik ka vinjsh uz skatuves ljodza kajas itka kaulu nebutu. emotion
6 3 atbildēt
čītam penālis aizlidoja :D
2 0 atbildēt
bļa, kā cheat nolēja tajā pēdējā komentā :D bet vai tad kobeins arī nebija tajā visvairāk pelnošo mirušo slavenību top 10 ?
4 2 atbildēt
pizdzets vot tas ir istais karalis MJ vinam nestav tuvuma (rock) un atskiriba no MJ vins ir popularaks un vinam nav tik daudz ienaidnieku ka ari nav sevi bojajis ar jobanajiem kosmetiku kalniem
6 4 atbildēt
Man īpaši netīk viņa daiļrade, bet es viņu ļoti cienu.
6 4 atbildēt
heh avatarsheh
viņš iemācijās dejot no foresta gampa emotion
0 0 atbildēt
viņam jau 74 gadi emotion
0 0 atbildēt