local-stats-pixel fb-conv-api

Dziedātājs Gatis Mūrnieks atklāti par distoniju1

Mūziķis, dziesmu autors un dzejnieks Gatis Mūrnieks uzskata, ka par veģetatīvo distoniju joprojām ir jārunā, lai arī šķiet, ka pietiekami daudz apkārt jau par to ir runāts. Ar saviem stāstiem nereti ir dalījušies gan mūziķi, gan aktieri, gan ārsti.

Mūziķis stāsta, ka internetā cilvēki runā arī par citām līdzīgām problēmām. Tas pirms kāda laika dziedātāju iedvesmojis ierakstīt Facebook postu, ka vēlas taisīt LIVE video, lai pastāstītu par savu pieredzi saistībā ar veģetatīvo distoniju, un pārsteidza tas, cik liela ir piekrišana šai idejai. Gatis īpaši vēlas izcelt ārstu Māri Belti, kurš ir grāmatas „Redzēt raksturu” autors. Viņš izteica vēlmi tiešraidē dalīties pieredzē no sava skatu punkta saistībā ar šo veselības problēmu. Mūziķi pārsteidzis arī tas, ka joprojām ir cilvēki, kuri domā, ka ar šo problēmu saskaras tikai viņi vieni.

Gatis Mūrnieks par sevi stāsta: „Man pirmās dīvainās pazīmes sākās vēl tad, kad nebija pilns internets ar informāciju par VD. Draugi ārā dara blēņas, bet es guļu gultā un klausos kā dauzās mana sirds. Protams, es meklēju informāciju tieši internetā. Biju uzgājis lapu, kurā bija aprakstītas visas manas sajūtas. Dīvainākais šajā ir tas, ka ārsti pārbaudot veselību Tev saka – Tu esi vesels! Tikai nez kāpēc nevar piecelties no gultas, jo sirds lec ārā, pat bail kāpt pa trepēm, jo liekas, ka sirds apstāsies vai izleks pa muti. Toreiz tā neziņa, kas ar mani notiek, bija sirreāla. Man likās, ka man vienīgajam ir kaut kas tāds.”

Šobrīd Gatis Mūrnieks veģetatīvo distoniju sevī ir apslāpējis. „Tagad situācija ir kā diena pret nakti. Agrāk braucot ar auto apstājos pie Rīgas zīmes un nezināju kā tikt līdz Jelgavai. Jo tālāk no pilsētas, jo sliktāk palika. Mani pat ātrās palīdzības brigādes jau labi zināja. Tas bija interesanti!’’, stāsta dziedātājs. Tagad Mūrnieks zina, kas viņam palīdz, ja jūt, kad nāk virsū lēkme un tas strādā. ‘’Pēdējā laikā varētu teikt, ka pats esmu vainīgs pie lēkmēm, kuras mani piemeklē. Esmu dzirdējis, ka šo slimību īsti nevar izārstēt, bet ar to ir jāmāk draudzēties un sadzīvot,” tā uz pozitīvas nots saka mūziķis Gatis Mūrnieks.

33 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv