local-stats-pixel fb-conv-api

14 gadīgais kas pelna miljonus20

253 2

 

Kristians Ovens (Christian Owens), 16 gadus vecs zēns, nopelnīja savu pirmo milijonu tikai divos gados un iedvesmu ņēma viņš no Apple izpilddirektora Stīva Džobsa (Apple's CEO Steve Jobs). Lūk, kā viņš to paveica.

Britu puisis, kas dzīvo Korbijā (Corby, Northamptonshire) dabūja savu pirmo datoru septiņu gadu vecumā. Trīs gadus vēlāk viņš dabūja Mac datoru un pašmācības ceļā apguva web dizainu. Četrus gadus vēlāk (14 gadu vecumā - 2008 gadā) viņš nodibināja savu kompāniju. Tas bija vienkāršs saits kuru daži jau varētu zināt: Mac Bundle Box. Šis saits diezgan atgādināja paša Apple mājas lapas dizainu.

Šajā mājas lapā tika pārdota aplikāciju pakete Mac OS X operētājsistēmai par zemāku cenu un ar ierobežotu izmantošanas laiku. Pats puisis vienojās ar izstrādātājiem, lai iegūtu atlaides viņu aplikācijām. Parasti šāda aplikāciju paka kopsummā izmaksātu 400 dolārus, bet Kristians to pārdeva par desmito daļu no šis vērtības.

Turklāt, ja šo paku nopirka pietiekami daudz cilvēku, jauna aplikācija tika pievienota pakai, tādejādi nodrošināja lielisku reklāmu ko izplatīja paši lietotāji. Un vēl Ovens daļu no nopelnītā ziedoja labdarībai.

Šī ideja darbojās lieliski, tik labi, ka pirmajos divos gados šis saits nopelnīja 1 000 000 dolāru.

Taču Ovenu neapmierināja šie panākumi un viņš uzsāka darbību jaunā projektā Branchr, reklāmas aģentūra, kura saņem naudu par katru cilvēku kas uzklikšķinājis reklāmai. Šī firma izplata 300 milijonus reklāmu mēnesī pa vairāk kā 17 500 mājas lapām, iPhone un Android aplikācijām. Šī firma izvieto reklāmas skatoties uz mājas lapas kontekstu, un tās apmeklētāja ģeogrāfisko atrašanās vietu. Tā jau pirmajā gadā nopelnīja 800 000 dolāru un tajā strādā 8 cilvēki ieskaitot viņa 43 gadus veco māti Alisonu

Viņš nezina kur atrdīsies un ko būs paveicis pēc 10 gadiem, bet nākošais viņa mērķis ir nopelnīt 100 miljonus britu mārciņu ar Branchr. Šķiet šis puisis ir ceļā uz lieliem panākumiem. Pats Ovens apgalvo ka viņa bizness aug strauji un Branchr jau ir nopircis citas kompānijas, turklāt viņš investē visu savu naudu atpakaļ kompānijā.

 

Kāds ir viņa panākumu noslēpums? Nav tāda noslēpuma:

 

„Nav tādas maģiskas formulas biznesā, tas prasa daudz smaga darba, apņēmības un tiekšanās paveikt  ko dižu.”

 

Nez ko mūsu 14 gadīgie bērni dara pa to laiku ..?

 

253 2 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

Prāts un apņēmība ir lieliska īpašība!  Kamēr viņš plūc miljonus, liela daļa Latviešu jaunieši pūst pie datora spēlējot counters strike un citus smadzeņu maitātājus! 

5 0 atbildēt

bildē kur viņš ir redams, vis ir pateikts

5 0 atbildēt

Man skauž eh =DD

4 0 atbildēt

mūsu 14 gadīgie jaunieši pīpē, dzer un drāžas!

restepa šim sīcim emotion

4 1 atbildēt

tur jau vajag lai smadzenes rubii

3 0 atbildēt

Nākamais Bils Geitss.

2 0 atbildēt

vaine pa 100 % piekritu lolotajs

bet isteniba var redzet ka sim cjalim bija nauda jau sakuma tpc vinam, bija vieglak izsisties ...

bet nu vinam notteikti jau bija talants ar tiem datoriem jo pasmacibas cel avisu ur web dizainu mak ..

2 0 atbildēt

oho. apņēmīgs džekiņš. apsveicami.

2 0 atbildēt

atbildot uz niks komentāru " Kads gan tur genijs vnk idejas visur metajas ... " un tavam pateiktajam pievienoklat naudu .. jo lai uzsaktu tur savu biznesu tas ir jaregjistre un par to visu jamaksa ir .. vnk ja ir nauda tu vari irsket ar dazadam profesijam kas tev patik un vai tev veiksies .. mums latvija tas butu grutak jo ne visiem ta nauda ir daudz ..

1 0 atbildēt

Apņemīgs gan :)

1 0 atbildēt

Respekt džekiņam :) 

1 0 atbildēt

tiešām ģēnijs ;OO  ++

1 0 atbildēt

hmmm , interesanti

1 0 atbildēt

WooooW! Vot ja es tāāā varētu!! emotion emotion

0 0 atbildēt

tas ir kaut kas, njā...

0 0 atbildēt

+1 Nikam :D

0 0 atbildēt

genijs

0 0 atbildēt

Malacis čalis!

0 0 atbildēt

Vissvarīgākais ir nopelnīto atkal ieguldīt uzņēmumā. Tur ir tas āķis.

0 0 atbildēt