Picas vēsture joprojām ir miglā tīta, jo nav skaidri pierādījumi kura nācija izgudroja picu. Neskatoties uz to, picas vēstures ceļā ir daudz interesantu faktu. Mēs varam tikai spekulēt kurš izgudroja picu.
Pica, tādu kādu pazīstam šodien, ir maizes garoza ar tomātu pamatu un pārklāta ar garnējumu. Tomāti Eiropā nebija pieejami, līdz Spāņu kuģotāji 16. gadsimtā tos atveda no Amerikas. Mūsdienu pica ar maizes pamatu, tomātiem un citiem garnējumiem radās tikai vēl vēlāk vēsturē – ap 18. gadsimtu Neapolē Itālijā.
Itāļu folklora apgalvo, ka pirmā pica radās Itālijā. Ir droši pierādījumi, ka senos laikos, seniem Grieķiem un Romiešiem bija maize, kura tika izrotāta ar garšvielām pirms cepšanas. No vēsturiskiem rakstiem, ir sināms ka Grieķu pica bija ar dārzeņiem, savukārt Itāļu picas izcelsme ir daudz sarežģītāja. Tās bija dekorētas ar cūku gabaliņiem, olīvēm un saldās picas ar medu, rozīnēm un riekstiem. Dažas no šīm saldām picu receptēm joprojām ir saglabājušās un tiek lietotas mūsdienās.
Šai sestdienai radīju pikantu un ļoti gardu picu.
Mīklai vajadzēs :
600 g miltu
1 tk sāls, cukura, rauga
300 g ūdens
60 g eļļas
Garnējumam :
Salami, siers, tomātu mērce, olīves, sīpoli, taču principā tas ir atkarīgs no tā, kas katram garšo un daudzums atkarīgs no tā, cik biezu, gardu picu vēlaties. :)