Ir piekdiena, tātad, ballīte. Un kā nu kurš, bet noteikti vairākums dzer alu. Nu re, un tāpēc izdomāju uzmočīt alus uzkodu- ķiploku grauzdiņus.
ķiploku grauzdiņi.3
68
12
Nopērkam parasto 'ķieģelīti'.
ņemam vienu vai divas ķiploku daiviņas. Nolobam.
Reklāma
Nopērkam vislētāko eļļu. ( Protams, dārgākās eļļas skaitās arī labākas, bet nu.. Nopirkt eļļu, kuru pēctam izliet ārā... :D)
Ielejam katliņā eļļu. ( diezgan padaudz.Parasti, kad es taisu, ieleju katliņā pus pudeli eļļas.) P.S.!! Jārēķinās, ka var gadīties uz katliņa paliks diezgan redzamas eļļas paliekas, ko ir grūti dabūt nost. Man tā ir gadījies tikai vienreiz no kādām 20 reizēm, bet tik un tā. Labāk ņemiet katliņu, kuru nav žēl ziedot.. ( Ja arī tomēr gadās, ka eļļa paliek uz katliņa, tas nenozīmē, ka tas katliņš jāmet ārā...)
Sagriežam maizi uz pusēm ( var arī griezt savādāk)
Reklāma
Sagatavojam salvešu kaudzi ( lai notecinātu eļļu) un ķipku daiņu.
Pagaidam, kad eļļa būs uzvārījusies, un metam iekšā maizi. Esiet uzmanīgi, jo eļļa var nedaudz izšļakstīties, tādejādi, varat apdedzināties!
pagaidam, kad maize kļūst tumši brūna, un ņemam ārā (protams, ar dakšņiņas palīdzību)
Reklāma
Apsmērējam maizi ar ķiploku no abām pusēm. Ķiploku var smērēt tā ritīgi vai arī nedaudz.. Pēc izvēles. Un lūk- Gatavs! :)