Kā pagatavot margarīnu?
Nepieciešamais:
30 g palmu eļļas 2. ēd. k. augu eļļas (rapšu, saulespuķu, olīveļļa vai cita, kas Jums garšo) 2 tēj. k. piena vai dabiskā jogurta 2 tēj. k. olu dzeltenuma sāls, pipari, citrona sula, zaļumi pēc garšas.
Gatavošanas process:
Palmu eļļu ieliek traukā un izkausē (eļļu var karsēt ūdens peldē, var arī izmantot mikroviļņu krāsni).
Trauku ar izkausēto eļļu ielej lielākā bļodā, kas pildīta ar ledu vai ļoti aukstu ūdeni, tad pievieno augu eļļu un saudzīgi samaisa.
Masai pievieno 2 tējkarotes piena un 2 tējkarotes olu dzeltenuma. Samaisa, līdz iegūst viendabīgu, stingru masu (var izmantot arī mikseri, bet tas jāieslēdz mazākajā ātrumā).
Pēc garšas pievieno sāli, piparus, zaļumus, u.c. Margarīns gatavs!