local-stats-pixel fb-conv-api

kā pagatavot sušī!6

32 7

Suši ir japāņu gardums, kas jau vairs netiek uzskatīts par kaut ko ārkārtīgi neparastu, jo šobrīd visā pasaulē ir gan suši restorāni, gan arī dažādas ieskrietuves, kurās pēc patikas un gaumes var nobaudīt dažādu veidu rīsu ēdienus. Katram pavāram ir sava gatavošanas recepte, kuras noslēpumus viņš nelabprāt atklāj, bet es izvēlējos vienu no ierastākajām, tradicionālajām receptēm maki suši un pastāstīšu kā mājas apstākļos pašiem to pagatavot.

JUms vajadzēs:

0.5 kg sušī rīsu

10 gab. nori – žāvētas jūras aļģu lapas, kurās ietin suši

6 ēdk. rīsu etiķis

Vasabi – ļoti asa Japānas mārrutku pasta

Hari – marinēts un smalki sagriezts ingvers

sojas mērce

2 gab. laša filejas

1 avakādo

1 svaigs gurķis

garneles

1 budžiņa tunča savā sulā

Bambusa paklājiņš suši tīšanai

Piebildīšu, ka suši vislabāk tomēr sanāks ar speciāliem suši rīsiem, kuri pareizi apstrādāti nelīp un ir pietiekami irdeni, turklāt tos var nopirkt gandrīz ikvienā veikalā. Arī pārējās minētās sastāvdaļas vislabāk pirkt jau gatavas, jo tās garšos vislabāk un pats suši tīšanas process jau ir pietiekami pinķerīgs, lai vēl noņemtos ar pamatsastāvdaļu gatavošanu. Un, ja nu ar pirmo reizi nesanāk, tad noteikti iesaku apbruņoties ar pacietību, jo rezultāts patiešām ir labs!

Suši rīsu vārīšana

Šis process ir ļoti svarīgs, jo no rīsu kvalitātes būs atkarīga suši garša. Rīsus liek vēsā ūdenī un 20 min. ļauj mērcēties. Tad tos nokāš un noskalo. Procesu vēlreiz atkārto. Kad rīsi pēdējo reizi noskaloti, liek tos katlā un pielej apm. 0,75 l ūdens un uz lēnas uguns vāra 20 min. Atcerieties, ka rīsus maisīt nedrīkst! Kad rīsi uzvārījušies un 5 minūtes pastāvējuši, pievienojam 6 ēdk. rīsu etiķa un tikai tad ar koka lāpstiņu lēnām iecilājam rīsos. Rīsus atdzesējam.

Suši pagatavošana – tīšana un pildījums

Pildījumam var izmantot gan manis minētās sastāvdaļas, kas ir vispopulārākās, gan arī eksperimentēt un izvēlēties savas.

Gurķi sagriež smalkās strēmelītēs.

Avokado tāpat sagriež strēmelēs.

Lasi, ja tam nav pievienots sāls, mazliet apsālām un tāpat sagriežam mazās strēmelītēs.

Ņemam bambusa paklājiņu rīsu tīšanai un klājam uz tā nori ar spīdīgo pusi uz leju. Tad uz nori plānā kārtiņa klājam atdzesētus rīsus. Vienā galā, kur liksim pārējās sastāvdaļas, klājam nedaudz mazāk rīsu.

Liekam sastāvdaļas pēc izvēles vienā galā un kārtojam tās rindiņā. Jāatceras, ja liksiet par daudz, tas pa galiem kritīs ārā.

Kad sastāvdaļas saliktas, ar bambusa paklājiņa palīdzību rullējam kopā. Jāatceras, ka jārullē blīvi, lai nepaliktu tukši caurumi vidū.

Kad suši ir sarullēts, griežam to 2- 3 cm biezos gabaliņos. Suši pasniedz uz šķīvīša, atsevišķa trauciņā lej sojas mērci, kurā iemaisīts vasabi. Tā kā vasabi atgādina mārrutkus un ir ass, sākumā iesaku iemaisīt pavisam nedaudz. Suši gabaliņus pa vienam mērc sojas mērcē un klāt ēd marinētu ingveru, kas domāts, garšas kārpiņu attīrīšanai no iepriekšējā suši gaballiņa garšas, lai varētu pilnvērtīgi izgaršot nākamo. Klāt dzer rīsu šņabi. Labu apetīti!

PALDIES par uzmanību, LAI lab garšo! :)

32 7 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

paskaties vienu rakstu uz leju... copy/paste

2 0 atbildēt

esmu pēdējā laikā redzējusi pārāk daudz sušī receptes, kas ir plus, mīnuss vienādas.

Ielieciet kāds labāk par Indiešu virtuvi. :)

1 0 atbildēt

nezinu kāpēc, bet man nepievienojās bildes

0 0 atbildēt

labs teksts, bet tomēr pietrūkst tās bildes...

0 0 atbildēt

tiesi brivdienas plaanaa ir ar draudzeni pagatavot sushi, liekam plusu :)

0 1 atbildēt

Man mīļākais ēdiens! 

Nezināju, ka ingvers domāts katra gabaliņa garšas izbaudīšanai, kaut gan, zinot japāņu mentalitāti, to jau vareja sagaidīt... :)

Noteikti + !

0 1 atbildēt