Jeb kad svētdienā kārojas ilgāk uzkavēties virtuvē un nesteidzīgi pagatavot sev un mīļajiem ko gardu.
Neliels ieskats banānmaizes vēsturē.
Banānmaize ir ļoti vienkārša un garda maize, ko dēļ saldās garšas cilvēki biežāk dēvē par kūku.
Tā savu uzvaras gājienu sāka Amērikā 1930.gadā, kad mājsaimnieces savās receptēs vairāk sāka izmantot sodu un cepamo pulveri.
Starpcitu, šai maizei pat ir sava nacionālā diena- 23.februāris. Tik ļoti cilvēkiem tā iepatikās.
Ilgums:
*Sagatavošanas darbi- 10 minūtes
*Cepšana krāsnī- 55 minūtes
Nepieciešamie rīki:
*Cepeškrāsns
*maizes forma
*mērkrūze
Sastāvdaļas:
*2 līdz 3 banāni ( viena puse dekorēšanai, var šo soli arī izlaist)
*1/3 glāzes izkausēta sviesta
*1 tējkarote sodas
*Naža gals sāls
*3/4 daļas krūzes cukura ( 1 krūze, ja vēlies saldāku, puskrūze, ja vēlies mazāk saldu)
*1 liela ola vai 2 mazākas
*1 tējkarote vaniļas cukurs
*1 1/2 krūzes miltu
Pirms sākam, ieslēdzam krāsni uz dažām minūtēm karsēties.