pēc ilgiem laikiem esmu atpakaļ ar receptēm :) šoreiz tie ir burkānmafini, jo virtuvē stāvēja jau nedaudz apvītuši burkāni, kurus ārā mest žēl, un, lai gan sulai, salātiem vai vienkārši graušanai tie īsti neder, priekš burkānmafiniem tie vēl ir gana labi. šie mafini ir diezgan mīksti un sulīgi, un burkānu rīvēšana un mizošana ir diezgan laikietilpīgia, bet tie ir tā vērti :)
garšīgie burkānmafini2
44
2
Mafiniem vajadzēs ( tā kā recepte ir ņemta no angļu pavārgrāmatas, viss ir mērīts cups (tasēs)) : 2/3 tase miltu, 1/3 tase brūnā cukura, 1 tējkarote kanēļa, 1 1/2 tējkarote cepamā pulvera, nedaudz sāls, 1 ola, 1/6 tase augu eļļas, 1/2 tējkarote vaniļas cukura un aptuveni 4 - 6 burkāni.
Vispirms jānomizo un jāsarīvē burkāni. rīvētajiem burkāniem jābūt tik daudz, lai tie aizņemtu vienu tasi. rīvēšanas procesā jāsarga pirksti ( uz mana jau sanāca uztīt plāksteri )
Reklāma
bļodā ieber miltus, cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un kanēli, samaisa.
lielākā bļodā iesit olu un pielej eļļu, samaisa.
tad pie olas un eļļas pievieno burkānus. pirms tam tiem nedaudz nospiež sulu, bet uzreiz neizdzer, jo tā vel var noderēt.
Reklāma
tad tajā pašā bļodā ieber miltu/ cukura/ kanēļa/ cepamā pulvera maisījumu un sajauc. ja mīkla šķiet par sausu, tai var pieliet nedaudz burkānu sulas. mīklu NEKĀDĀ GADĪJUMĀ nedrīks maisīt pārāk ilgi vai kult ar mikseri, jo tad būs nevis burkānu mafini, bet burkānu akmeņi
mafinu formā liek mafinu papīrīšus ( ja nav mafinu formas, tad mīklu var likt divos papīrīšos, kas ielikti viens otrā) un liek iekšā mīklu. mīklu nevajag likt līdz pašāi augšai, jo tad tā cepot pārrāpsies pāri formiņai. tad mafinus liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos.
tad kad mafini ir gatavi ( man parasti tas aizņem 20-30 minūtes), tos ņem ārā no cepeškrāsns.
Reklāma