Iepazīstināšu jūs ar vienu no savām mīļākajām receptēm - briseles kāpostu biezzupiņu, kas ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī veselīga.
garšīgā briseles kāpostu biezzupa6
Receptei nepieciešams:
# briseles kāposti
# burkāni
# sīpoli
# zaļie zirnīši (saldēti vai konservēti - pēc jūsu izvēles)
# saldais krējums
# buljona kubiņš
Sagriežam burkānus un sīpolus gabaliņos (zirnīšus pieliksim nedaudz vēlāk, kad viss jau būs apvārījies), ieliekam katliņā un pielejam nedaudz ūdeni, bet pārāk ar viņu nepārforsējam, lai beigās zupai sanāktu biezzupas konsistence . Pēc tam zupu uzliekam vārīties, pievienojam buljona kubiņu un vāram tik ilgi, kamēr visi dārzeņi paliek mīksti.
Kad dārzeņi ir mīksti, pielejam klāt saldo krējumu un nedaudz pavāram.
Pēc saldā krējuma pievienošanas, ņemam blenderi rokās, trennējam bicepsiņus un sablenderējam visu smukā putriņā.
Salejam visu atpakaļ katlā un voila - zupa ir gatava! Īpašiem gardēžiem zupai iesaku pievienot baltmaizes grauzdiņus vai pa virsu pārbērt sarīvētu sieriņu, bet tā, kā man ledusskapī valda tukšums, šādas ekstras atkrita.
Varu piebilst, ka kopumā šeit no 500 gr briseles kāpostu sanāca apmēram 3-4 porcijas, kopējais kaloriju skaits vienā porcijā ir ap 165 kcal. Un vēl recepte sanāk diezgan lēta, it sevišķi, ja sīpoli, burkāni un zirnīši ir atvesti no mīļajiem lauku radiņiem.