Šokolādes - krējuma kūka.
Kāpēc zvaigznīšu brīdis? - skaties bildēs un sapratīsi.
Šokolādes - krējuma kūka.
Kāpēc zvaigznīšu brīdis? - skaties bildēs un sapratīsi.
Visi produkti redzami. Nekas savišķs, vienīgi skābais krējums ir biezs, garšīgs un no laukiem. Reizi nedēļā brauc viens simpātisks saimnieks un pagalmā noteiktā laikā tirgo savus produktus. Krējumu un pienu pirkt pie viņa jau kļuvis par ieradumu. Šokolāde 240 gr.
Saputoju 3 palielas olas ar glāzi cukura. Pievienoju arī paciņu vaniļas cukuru. Ieslēdzu cepeškrāsni.
Caur sietiņu piesijāju 2 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulvera un glāzi miltu.
200 gr skābajam krējumam piejaucu 1 tējkaroti bez kaudzes dzeramo sodu un naža galu citronskābes . Maisu kamēr masa sāk putoties un celties kā kurmja rakums.
Pievienoju krējuma masu olu masai.
Ar koka karoti masas labi sajaucu.
Vēl piesijāju vienu glāzi miltu, atkal sajaucu.
Cepšu visu masu uzreiz biezā cepampannā. Ieklāju, kā bildē redzams, cepamo papīru, lai vienmērīgāk cep un gatavu to aiz papīra pavelkot, vieglāk dabūt ārā. Izklāju masu vienmērīgā biezumā un lieku sakarsētā cepamkrāsnī vidējā tempertūrā vismaz uz 30 min. Samazinu temperatūru un atstāju vēl uz apm. 10 min. krāsnī.
Ar kociņu pārbaudu gatavību.
Izcepto kūkas pamatni no formas jāizņem tūdaļ pēc cepšanas un jānoliek uz salvetes vai dvieļa līdz pilnīgai atdzišanai, vēlams vismaz 2 stundas, jo ātrāk to grūti pārgriezt.
Iznākusi tik bieza, ka varētu griezt 3 ripās, bet griežu divās kā sākumā bija izdomāts. Pirmo kārtu jau novietoju uz tīra papīra , kas uzlikts uz stingra pamata. Šoreiz izmantoju parastās cepamās formas pamatni.
Pildījumam izkausēju apm. pusi šokolādes bļodiņā, ko novietoju uz tējkannas vāka vietā, bet tējkannā ir karsts, nupat uzvārīts ūdens. 300 gr krējumu sajaucu ar 2 ēd. karotēm cukura, pa daļām pievienoju šķidro (izkausēto) šokolādi un labi izjaucu. Šokolāde cietē, tāpēc krēms tūdaļ jāziež. Apm. ar pusi krēma noziežu pirmo kārtu.
Tie, kuri ēda teica, ka kūstot mutē. Atklāti sakot, negaidīju, ka būs tik sulīga, nevis sausa..
Pirms izdekorēšanas tā kūka man asociējās ar kūku no filmas "Matilda", kur Steķa-Buļļa kundze lika tam sīkajam apēst visu šokolādes kūku (kas nav iespējams) :D
Paldies, bija virtuāli garšīgi! Ļoti interesanta biskvīta recepte, kaut kad noteikti imēģināšu arī realitātē!
Pie tevis braukā autoveikals? Bļāviens. Atceros, patika man tas laiks, kad divreiz vai cik nedēļā piebrauca ciemā autoveikals un tik paceļās sāna pārsegs un tur visādi labumi..
Par cik pati kūka ir tik bieza, tad noteikti šokolādes masu gāztu pa vidu un virspusē daudz vairāk