Puņķu sezona valstī jau sen kā atklāta. Visur karantīnas, daža gripas nāve, šur tur kolēģi vazājas kā zombiji no klasiskiem darbiem un Tu par varītēm centies izvairīties no viņiem.Poliklīnikas uz sezonas laiku varētu ierīkot arī morga uzgaidāmajā telpā...! Izklausās pazīstami? Esi noķēris kaut ko un sēdi zem segas, lai sapratsu- rakstīt testamentu, vai tāpat ne vella Tev nepieder? Nu vot, ķēra mani sērga. Pēc trim dienām, kad mana diēta sastāvēja no baltmaizes ar majonēzi (ģimene ēda bez izmaiņām jēdzīgu ēdienu, ko es gatavoju), šodien organisms prasa kaut ko siltu un šķidru, jo kafija/tēja dariebušās līdz baltajām pelītēm.
Un,kā gan visvieglāk dabūt iekšā siltu,šāļu un garšīgu? Pareizi- zupa!
Nemācīšu nevienu mizot,griezt un cept dārzeņus, jo forma un saturs ir katra paša interpretācija, spējas un slinkuma līmenis. Šī mana ir interpretācija par tēmu "puņķu sezonas zupa".
"Puņķu sezonas" zupas skruplozais sastāvs:
Gaļas frakcija: vista ar kauliem (vai zivs ar asakām).
Buljonam: selerija, burkāns, ķiploki, sīpols, sāls, pipari, lauru lapa un H2O +viss, ko iecienījis un sirds vēlas.
Cietā frakcija: brūnie šampinjoni, burkāns, selerija, zaļie zirnīši + viss,ko iecienījis un sirds vēlas.
Interpetācijas par tēmu "ēdiens" un garšīgs ēdiens" gadiem esmu smēlusies no fotoreceptes.lv autora Armanda Avena, kura tiešums un izteiksmes veids padarīja gatavošanu muļķudrošu. Vieglas smiltis, paldies!