čau visiem :)
Šajā rakstā pastāstīšu/ parādīšu kā jāvāra sestdienas zupa :D Šodien pienākusi kārtējā sestdiena, kad ledusskapis tukšs, jo piektdienā vienkārši nav bijis laika ieiet veikalā Zupas sastāvā var ieviest dažādas izmaiņas atkarībā no tā, kas kuram ledusskapī.
Zupa "ledusskapja revidēšana"10
1. Izrakņājam ledusskapi un virtuvi. Mans guvums - auksti vakardienas makaroni, kausētais siers ar baravikām (derēs arī ar citām garšām), saldētie dārzeņi (arī derēs jebkādi), pāris kartupeļi un buljona kubiciņš. Šoreiz būs veģetārā zupa, jo gaļu neatradu daudzumi nav norādīti, jo tas ir gaumes jautājums - vienam garšo kad vairāk dārzeņi, citam kad vairāk makaroni.
2. nomizojam un sagriežam kartupeļus tik mazos gabaliņos, lai var normāli ar karoti paņemt (uz pusēm sagriezti diemžēl nederēs )
3. Palielākā katlā uzvāram ūdeni un metam iekšā kartupeļus un saldētos dārzeņus un vārām, kamēr tie ir mīksti.
4. Liekam iekšā kausēto sieru ( to būtu vēlams ielikt mierīgi, nevis iemest no kaut vai neliela augstuma. šī punkta neievērošanas dēļ manai pusgatavajai zupai radās nelieli zudumi ), to kārtīgi izmaisam un pieliekam makaronus. Pagaidam, kamēr zupa sāk vārīties un tad tā ir gatava.
5. Lejam zupu bļodā un ēdam nost. Ja tādas ekstras ir pieejamas, zupai uzber svaigus vai kaltētus zaļumus. Labu apetīti