Sveiki, spociņi!
Jā, jā, te atkal es ar savu kārtējo recepšu rakstu!
Bet nu šis būs kā reiz, tiem, kuriem ziemas periodā sagribās dārzeņus un tā pa ātro - ķersimies klāt!
Sveiki, spociņi!
Jā, jā, te atkal es ar savu kārtējo recepšu rakstu!
Bet nu šis būs kā reiz, tiem, kuriem ziemas periodā sagribās dārzeņus un tā pa ātro - ķersimies klāt!
Jums būs nepieciešams:
Dažādi dārzeņi (burkāni, kabači, tomāti, paprika, ķiploki, spināti) ņēmu ~ 700g;
Vistas gaļa - 700g;
Makaroni (es ņēmu pilngraudu) - 350g;
Garšaugi (rozmarīns, timiāns, pētersīļi);
Diedzētas redīsu sēklas;
Kausētais siers ar zaļumiem - mērcei;
Maizes grauzdiņi;
Parmezāna siers;
Sviests.
Sagriežu vistas fileju gabaliņos un samarinēju - dažādas garšvielas (rozmarīns, timiāns, saldā paprika, ķimenes, eļļa, etiķis) un lieku ledusskapī uz stundiņu, iemarinēties.
Sagriežu dārzeņus, izklāju uz cepešpannas un apslacu nedaudz ar eļļu, pārberu rozmarīnu un timiānu. Uzkarsēju krāsni līdz 220 grādiem un lieku iekšā uz kādām 40-50 minūtēm.
Kamēr dārzeņi cepas, lieku vārīties makaronus un cept gaļu.
Kad ir pagājušas kādas 25 minūtes - izņemu cepešpannu un apgriežu dārzeņus otrādāk, lai brūnumiņš nedaudz tiek klāt no abām pusēm.
Uzkarsēju pannu, izkausēju 3 ēdamkarotes sviesta un tajā ieberu sasmalcinātu ķiploku - 4 daiviņas. Apcepu viegli brūnus. Šajā momentā, var pievienot arī maizes grauzdiņus, lai tie savelkas ar ķiploku sviestu.
Makaroni ir novārīti.
Vistas gaļa ir uzcepta/izsautēta.
Traukā ir dārzeņi, kuriem pāri pārlej ķiploku sviestu un piejauc klāt makaronus.
Tad nu varam servēt uz šķīvja, pievienojot svaigus garšaugus (pētersīļus, timiānu, rozmarīnu), spinātus, diedzētās redīsu sēklas un parmezāna sieru.
Klāt var pasniegt kādu no sausajiem sarkanvīniem.
Tu esi kā tāds Gariks Poters Cūkkārpā, tikai meitēns virtuvē
Mani paņēma cepeškrāsnī cepti dārzeņi, parasti sautēju vai tvaicēju, šodien cepšu
Tā, ka kāda no receptēm mani totāli iedvesmo, notiek reti. Bet šis ir viens no tiem retajiem gadījumiem