Sagatavo zemenes klimpām. Atlasi 4-5 lielākās ogas, nomazgā un ar dakšiņu saspaidi kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura, cenšoties panākt viendabīgu putru. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
Gatavo mērci. Katliņā ielej nedaudz vairāk par litru ūdens, un liec vārīties. Atlikušās ogas nomazgā, pārgriez mazākās uz pusēm, lielākās četrās daļās un liec iekšā verdošā ūdenī. Pievieno 2 ēdamkarotes cukura un krustnagliņas. Vāri uz mērena uguns10 minūtes.
Gatavo klimpas. Pievieno zemenēm, kuras sajauktas ar cukuru gaida savu kārtu 1 olu un sakul. Pievieno sauju miltu un atkal rūpīgi sakul. Mīklai jābūt vidēji mīkstai, tā lai apgriežot karoti, tā nepilētu, bet arī nekristu uzreiz nost no karotes. Ar tējkarotes galiņu ņem mazas mīklas piciņas un liec verdošajā kompotā. Vāri apmēram 5 minūtes uz vidēja uguns, kamēr visas klimpas uzpeldējušas un pagaršojot klimpu nejūt miltus.
Pabeidz vārīt. Pagaršo mērces saturu un, ja jūti, ka nepieciešams garšai kāds skābumiņš, pievieno citrona sulu pēc savas gaumes. Krūzītē izšķīdini 2 tējkarotes kartupeļu miltu vaj kukurūzas cietes ar 3-4 ēdamkarotēm ūdens. Maisot katliņa saturu, ielej iekšā izšķīdināto cieti. Vāri vēl 1-2 minūtes. Zemeņu klimpas ēd atdzesētas, tad tās ir garšīgākas.
Lai labi garšo!