Nesen biju laukos un palīdzēju mammai taisīt zemeņu ievārijumu priekš ziemas, izdomāju ka padalīšos ar jums procesā janu kādam sagribās uztaisīt, bet nezinat ka. :)
marijazaķis noteikti šo iekomentēs
Nesen biju laukos un palīdzēju mammai taisīt zemeņu ievārijumu priekš ziemas, izdomāju ka padalīšos ar jums procesā janu kādam sagribās uztaisīt, bet nezinat ka. :)
Mēs putas noņemam, kamēr vārās (starpcitu, nu nāvīgi labs ar sviagu baltmaizi un pienu....mmmm) :)
es ar zemeņu ievārījumu taismu mazliet savādāk :)
zemenes sagriežu gabaliņos, lai zapte biezāka :)
vēl gribēju piebilst - ievārījumam nevar būt putas, vajadzēja vēl mazliet pavārīt, jo savādāk viņš ātri sabojāsies..
sūdīgs tev tas ievārījums, vairāk kā sīrups ar ogām, ka uzsmērē uz maizes un viss notek pa roku. iešķel vairāk cukura.
Es šogad pieliku speciālo ievarījuma cukuru 1+3 (1 kg vietā vajag tikai 330 g), tam pievienots pektīns. Sanāca labi - nav tik salds un labi saželēja, nav šķidrs.
Bet putas gan tiešām jānosmeļ. Un burkās pildu, kamēr vārošs, tad labāk izdezinficējas un labāk glabājas.