Nesen biju laukos un palīdzēju mammai taisīt zemeņu ievārijumu priekš ziemas, izdomāju ka padalīšos ar jums procesā janu kādam sagribās uztaisīt, bet nezinat ka. :)
marijazaķis noteikti šo iekomentēs
Nesen biju laukos un palīdzēju mammai taisīt zemeņu ievārijumu priekš ziemas, izdomāju ka padalīšos ar jums procesā janu kādam sagribās uztaisīt, bet nezinat ka. :)
Mēs putas noņemam, kamēr vārās (starpcitu, nu nāvīgi labs ar sviagu baltmaizi un pienu....mmmm) :)
sūdīgs tev tas ievārījums, vairāk kā sīrups ar ogām, ka uzsmērē uz maizes un viss notek pa roku. iešķel vairāk cukura.
es ar zemeņu ievārījumu taismu mazliet savādāk :)
zemenes sagriežu gabaliņos, lai zapte biezāka :)
vēl gribēju piebilst - ievārījumam nevar būt putas, vajadzēja vēl mazliet pavārīt, jo savādāk viņš ātri sabojāsies..
Es šogad pieliku speciālo ievarījuma cukuru 1+3 (1 kg vietā vajag tikai 330 g), tam pievienots pektīns. Sanāca labi - nav tik salds un labi saželēja, nav šķidrs.
Bet putas gan tiešām jānosmeļ. Un burkās pildu, kamēr vārošs, tad labāk izdezinficējas un labāk glabājas.