local-stats-pixel

Zaher torte0

30 4

Sveiki spociņi! Te būs viena skaistas kūkas recepte. Paņemam sastāvdaļas un sākam tik meistarot augšā un pēc tam cienājam visus draugus, radus un neaizmirstam paši arī noprovēt.

Sastāvdaļas:

olas - 6 gab.
sviests - 130 g
tumšā šokolāde - 130 g
pūdercukurs - 200 g
milti - 130 g
aprikožu ievārījums - 150 g
tumšā šokolāde glazūrai - 150 g

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno pusi no pūdercukura un samaisa.

Atdala olu dzeltenumus.

Pa vienam (!) iemaisa masā olu dzeltenumus. Pēc katra dzeltenuma masu saputo.

Karstā ūdens peldē izkausē 130 g šokolādes.

Izkausēto šokolādi pievieno mīklai un visu kārtīgi samaisa.

Olu baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās.

Mīklā iesijā miltus un samaisa.

Beigās pievieno saputotos olu baltumus un lēnām iecilā mīklā.

Liek mīklu ietaukotā tortes formā.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram vienu stundu. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.

Izcepto torti atdzesē un izņem no formas. Pēc tam pārgriežam torti horizontāli uz pusēm, tā lai izveidojas divas tortes daļas.

Apakšējo kārtu pārziežam ar aprikožu ievārījumu, liek pa virsu otru tortes pusi un ar ievārījumu pārziež tortes virsu un malas.

Tagad karstā ūdens peldē izkausē glazūrai paredzēto šokolādi un pārklāj tortes virsu un malas.

Liek ledusskapī uz pāris stundām sastingt.

30 4 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000