local-stats-pixel fb-conv-api

Vistu šķiņķīši saldā krējuma mērcē.3

68 5

Sveiki,šo recepeti pats pamēģināju, ļoti garšigi,iesaku!

Vistu kājas un šķiņķīši ir garšīgākā vistas daļa. Protams, tikai manā izpratnē. Bet domāju, ka daudzi piekritīs. Tā saucamā, vistas brūnā gaļa ir vissulīgākā un patīkamākā. Es arī zinu arī cilvēkus, kas par astītēm gatavi pārdot dvēseli. Katram savs. Esmu pilnīgi droša, ka šādu pašu maltīti var pagatavot arī no filejas. Un, ak šī saldā krējuma mērce! Šādu ēdienu droši var pasniegt svētdienas pusdienās. Bet var arī sevi un savus mīļos palutināt ikdienā. Nav nekā vienkāršāk pagatavojama un tai pat laikā pietiekoši smalka.

Jums vajadzēs: vistas šķiņķīšus, saldo krējumu, sīpolu, 2-5 ķiploka daiviņas, sāli, eļļu, sviestu (pēc vēlēšanās) cepšanai, kartupeļus vai citus dārzeņus piedevām, pētersīļus pārkaisīšanai.

Vidēji – vienam cilvēkam pusdienām rēķina 1 šķiņķīti. Tad, atkarībā no ēdāju un šķiņķīšu skaita, aprēķina nepieciešamo saldā krējuma daudzumu. Piemēram, ja ir 2-3 šķiņķīši, pietiek ar vienu iepakojumu Elpas saldā krējuma. Viņus pārdod tādās kā plastmasas glāzītēs ar folija noraujamo vāku. Viens no lētākajiem, bet lielisks. Ja ir 5-6 šķiņķīši, tad 2 iepakojumi, ja 8-10, tad trīs. Galvenā ideja tāda, ka saldais krējums pārliets pāri, nosedz sautējamā traukā saliktos vistas gabaliņus līdz pusei apmēram.

Pagatavošana: Uzlieciet vārīties kartupeļus (ūdenim pievienojiet ēdamkaroti sāls). Tad apcepiet pannā pusripiņās sagrieztu sīpolu, ķiploka daiviņas – var sagrieztas šķēlītēs vai gabaliņos, var vienkārši veselas, saspiestas. Kad sīpols zeltains, pārceliet tos sautējamajā katlā vai parastā katlā, ja nav speciāla. Uz pannas, uz lielas liesmas apbrūniniet vistas šķiņķīšus. Apcepiet no abām pusēm līdz zeltainai garoziņai. Apsāliet un lieciet pie sīpoliem, ķiplokiem sautējamajā katlā. Kad visas vistas apceptas un saliktas katlā, lejiet pa virsu saldo krējumu. Tad vāku virsū un uz lēnas liesmas sutiniet kamēr gatavs. Vidējais laiks 30 min. Bet jums noteikti jāpārbauda. Pēc aptuveni 30 min izceliet šķiņķīti uz šķīvja un paskatieties, vai gaļa nāk viegli nost no kaula. Ja vēl redzamas rozā sulas pie kaula, tad jāpasutina vēl.

Kamēr sutinās vista, pārbaudiet, vai nav jau gatavi kartupeļi, kas vārās. Kad gatavi, nolejiet, uz liesmas katlā nožāvējiet. Uzkarsējiet pannu, pannā eļļu vai sviestu un eļļu. Var cept parastā eļļā, var eļļā, kas kopā ar sviestu. Ja cep eļļas sviesta maisījumā, tad ēdienam ir garšīgā sviesta garša, bet sviests uz pannas nedeg. Tad uz karstas pannas lieciet vārītos kartupeļus un apcepiet no visām pusēm, lai brūni un skaisti.

Pasniedziet kartupeļus un vistu pārlietu ar saldā krējuma mērci, kas izveidojusies sutinot vistu. Pārkaisiet ar pētersīļiem. Pētersīļi noņem ķiploku aromātu un ir visādi citādi garšīgi un veselīgi. Lūk! Lai labi garšo!


68 5 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Smuki šķivji +

3 0 atbildēt

Mutē siekalas saskrēja emotion +++++

2 0 atbildēt

Nu izskatās jau tīri neko ! Ķer +  emotion

1 0 atbildēt