Sveiki! Šis ir mans pirmais raksts, tāpēc nezinu īsti kā te viss notiek un vai tādu rakstu ir pieņemts un ir labi publicēt. Tāpēc atvainojos laicīgi - ja nu kas :)
Tātad esmu pasācīs kūpināt vistas filejas. Patiesībā diezgan jautrs pasākums.
Sanāk arī ļoti garšīgi. Recepti iedeva opis:
1. Paņem spaini vai bļodu un ieliek filejas - tā lai nosedz vienu kārtu, bet ne vienu virs otras.
2. Uzkaisa virsū padaudz sāli (kādu ēdamkaroti ar kaudzi), piparus, ķimenes, piegriež klāt ķiplokus. Tad to visu pārlej ar etiķi.
3. Liek nākamo kārtu ar filejām un atkārto 2, punktu :)
4. Kad viss gatavs uzliek virsū šķivi un lielu akmeni. Iestumj ledusskapī vai pagrabā.
5. Pēc 3-4 dienām kurina kūpinātavu ar alkšņa malku. Man gan nebija tāpēc izmantoju ābeli - viens paziņa teica, ka tā arī ir labi darīt.
6. Liek fileju uz restītēm un pēc dažām stundām gatavs! Lieta tāda, ka pēc kādas piektās reizes sāk apnikt viena un tā pati garša. Tāpēc gribas dzirdēt lietpratēju viedokli - kā varētu uzlabot vai dažādot kūpinājuma garšu. Paldies!
PS. Kāpēc tieši filejas? Tie, kas iet uz svaru zāli mani sapratīs!