local-stats-pixel

Vistu kūpināšana!26

477 4

Sveiki! Šis ir mans pirmais raksts, tāpēc nezinu īsti kā te viss notiek un vai tādu rakstu ir pieņemts un ir labi publicēt. Tāpēc atvainojos laicīgi - ja nu kas :)

Tātad esmu pasācīs kūpināt vistas filejas. Patiesībā diezgan jautrs pasākums.

Sanāk arī ļoti garšīgi. Recepti iedeva opis:

1. Paņem spaini vai bļodu un ieliek filejas - tā lai nosedz vienu kārtu, bet ne vienu virs otras.

2. Uzkaisa virsū padaudz sāli (kādu ēdamkaroti ar kaudzi), piparus, ķimenes, piegriež klāt ķiplokus. Tad to visu pārlej ar etiķi.

3. Liek nākamo kārtu ar filejām un atkārto 2, punktu :)

4. Kad viss gatavs uzliek virsū šķivi un lielu akmeni. Iestumj ledusskapī vai pagrabā.

5. Pēc 3-4 dienām kurina kūpinātavu ar alkšņa malku. Man gan nebija tāpēc izmantoju ābeli - viens paziņa teica, ka tā arī ir labi darīt.

6. Liek fileju uz restītēm un pēc dažām stundām gatavs! Lieta tāda, ka pēc kādas piektās reizes sāk apnikt viena un tā pati garša. Tāpēc gribas dzirdēt lietpratēju viedokli - kā varētu uzlabot vai dažādot kūpinājuma garšu. Paldies!

PS. Kāpēc tieši filejas? Tie, kas iet uz svaru zāli mani sapratīs!



477 4 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 26

0/2000

Nākamreiz kūpinot, pie malkas pieliec arī kadiķa zariņu. Tas uz reiz dod papildus aromātu emotion

8 0 atbildēt
Tā vien gribas atņemt tev to spaini un bēgt :D
5 0 atbildēt

Vista ļoti labi garšo majonēzes un karija mērcē. 

3 0 atbildēt

Der laikam visu mūsu lapu koku malka. Kadiķi liek tikai beigās.Visu laiku nedrīkst, jo tad būs sīva garša. Marinādei vajag nedaudz cukuru.

2 0 atbildēt

Sāli ber tikai beigās pa virsu, kad jau ir nokūpināts

2 0 atbildēt

Nākamreiz pirms liec iekšā vistu uzber uz katra gabaliņa svaigi sagrieztu ķiploku, tas tik pastiprina garšu.

Un kūpināšanā var izmantot ne tikai alksni un ābeli, bet arī ķirsi. Ar ķirsi ir viss garšīkāg. :)

1 0 atbildēt

Skaties, ka tik ES nesāk strostēt, tur tač var būt benzopirēns. Nedod dies!emotion

Bet izskatās gardi.emotion

1 0 atbildēt

Izdomāt var visu ko, bet cerēt, ka piekopjot bodybuilding ēdienkarte būs interesanta/daudzveidīga/garšīga - tas ir lētticīgi. Izdevīgāk (salīdzinot ar filejām) ir nopirkt lauku broilerus vai vēl labāk - fazānus.

1 0 atbildēt

neēsi etiķa vietā mēģinājis izmantot citronu sulu? etiķis gaļu padara tādu pasausu, citrons atstāj sulīgāku... nez kā citiem, bet es labrātāk marinēju citrona sulā ar labi daudz sīpoliem... Mmm bet izskatas gardi :)

1 0 atbildēt

Mana recepte arī ir diezgan laba, es parasti kūpinu veselas vistas, pārgrieztas uz pusēm. Tā lai uzliekot uz režģi būtu plakana. Pati recepte, uz veselu vistu es lieku pus burciņu sinepes, no vesela citrona izspiežu sulu un no mizas vēl nokasu palikušos mīkstumu, tad vēl pielieku klāt kādas četras šķipsnas sāli, nedaudz piparus (kā pašam patīk, ass ēdiens vai nē) nedaudz gaišo soju pieleju, un iespiežu ar spiedi, vēl iekšā svaigus ķiplokus, kādas trīs vai četras daiviņas (atkarīgs no lieluma). Etiķi neizmantoju vispār. Tad visu šo mantību pārklāj ar kādu šķivi un uzliec virsū spiedi un atstāj to visu marinēties uz minimums uz 24 stundām. var arī ilgāk. Un tad tik uz kūpinātavu prom. Lai labi garšo.

1 0 atbildēt

pieliec koriandru :) 

0 0 atbildēt

Marinādei var pielikt arī pāris smaržīgos piparus un krustnagliņas, arī lauru lapa neskādēs - tas viss pastiprina un bagātina garšu. Tikai nebērt tos labumus saujām.

0 0 atbildēt

Izklausas super...jautajums..cik daudz etiki nepieciesams pievienot?

0 0 atbildēt

butu man tik daudz galjas emotion tu tas  vistas perc vai pats audze un uzshkjerd?

0 0 atbildēt

cik ilgi var stāvēt??

0 0 atbildēt

Ābele ir vēl labāka par alksni.

0 0 atbildēt