Vistas mērce ar medu.32
Nepieciešamais:
Vistas fileja
Sīpols
Medus
Kartupeļu ciete
Sojas mērce
Kečups/tomātu mērce
1. Sagriež vistas fileju vidēja izmēra strēmelēs.
2. Sagatavo kartupeļu cieti.
Vistas fileju aplej ar sojas mērci, tā lai gabalus visus nosedz. Liek ledusskapī uz vismaz 30min ievilkties.
Pa to laiku sagatavo sīpolus - sagriežot. Gabalu lielums nav nozīmīgs, viss atkarīgs no gaumes. Vai tev garšo sīpoli un tu tos gribi izjust ēdienā vai nē.
Kad gaļa uzsūkusi sevī mazliet sojas mērci, ņem pa vienam gabaliņam un apviļā kartupeļu cietē.
Kad visi apviļāti liek uz pannas cepties, eļļai jāapsedz visi gabaliņi.
Lai pēc tam notecinātu lieko eļļu..khm.. pa studentisko saliekam uz šķīvja salvetes (vispār jau tualetes papīrs ) Lai kas tas arī nebūtu, tam ir jāuzsūc eļļa, tādēļ nav svarīgi vai tās ir salvetes vai tualetes papīrs.
Un te mana SD karte baigi nošmulējās... Man pazuda pāris bildes no šīs receptes un visas bildes no citas receptes.
Bet nu apskaidrošu - kamēs vista nosusinās, uz pannas liek apcept sīpolus. Kad tie mazliet apcepušies, pievieno kārtīgu ēdamkaroti medu. Apkaramelizē sīpolus. Kad tas izdarīts..
Visu met VOK pannā, sākot ar vistu, tad sīpolus un beigās pielejot kečupu/tomātu mērci. To visu 5min apsautē.
Gatavs!
Mērce ir bieza pateicoties kartupeļu cietei. Es to pasniedzu ar rīsiem, vārītiem dārzeņiem un garneļu mērci. Taču to var pasniegt arī kā piedevu, noliekot blakus, nevis virsū.