"Atkal vistas fileja", jā, jo kad biju veikalā, vistas fileja bija uz atlaidi, tas ir kā paradīze uz zemes virsas. Šodien tapa kaut kas, ko nekad iepriekš nebiju taisījusi, un galvenais iemesls šī ēdiena pagatavošanai bija tāds, ka man bija jātiek vaļā no sojas mērces, kura vienkārši ledusskapī mētājās gandrīz nelietota jau labu laiku.
Vista + rīsi59
Vajadzīgie produkti:
3 burkāni sagriezti salmiņos (drīkst arī rīvēt, taču pie rīsiem burkāni skaistāk izskatās šādi sagriezti, protams, tas ir tikai mans viedoklis un tu to drīksti apstrīdēt)
7 mazi sīpoli vai 2 lieli - sasmalcināti. (man pēc otrā sīpola sāka nākt asaras, tāpēc es vienkārši sablenderēju viņus ar rokas blenderi, kaut gan tāpat puse no visiem sīpoliem izlidoja ārā no trauka un aizlidoja prom pa gaisu un uz grīdas), un arī blenderējot es raudāju, tas diemžēl neko nemainīja.
2 ķiploka daiviņas - sasmalcinātas;
0.540kg vistas filejas - sagriezt gabaliņos.
4 vidēji lieli tomāti - arī sasmalcināti.
Tad vēl vajadzēs rīsus (2 pac.), eļļu, 4.ēd. k. kartupeļu cieti, 100ml sojas mērci un 1/2 glāzi ūdens.
Sākam!!!
Sākumā apcepam vistas fileju ar sev tīkamajām garšvielām. Cepam apmēram 4-5 minūtes.
Kamēr vista cepās, burkānus, sīpolus, ķiplokus, tomātus sajauc kopā vienā traukā un pievieno klāt sojas mērci. Visu samaisa.
Tad to visu pievieno klāt vistai un sautē 15-20 minūtes. Tikmēr arī uzliek vārīties rīsus.
Un kamēr tas viss sautējās un vārījās, es izdomāju sacept tētim keksiņus pie kafijas.
Kad pagājušas 15-20 minūtes, traukā ieber kartupeļu cieti un ielej ūdeni, to visu samaisa.
Pievieno klāt vistai ar dārzeņiem un apmaisot vāra vēl 3-5 minūtes.
Tad jau arī viss ir gatavs. Pa virsu var uzkaisīt sezama sēklas.
Voilà!
Un, šī iespējams kādu laiku būs pēdējā recepte, kuru šeit ievietošu sakarā ar pēdējo vidusskolas gadu, jo lai noliktu eksāmenus un tiktu augstskolā, vajag mācīties!
Nav jau tā, ka laidu luni iepriekšējos gados, taču šoreiz jāvelta mazliet vairāk laika.
Bet tā, lai labi garšo.
P.S Zinu, ka šo recepti var pilnveidot daudz un dažādos veidos, taču pirmo reizi šo gatavoju, tāpēc jā...bet garšoja tiešām labi.
Lai arī jums labi garšo!