Raugu atšķaida silta ūdens izmaisa un noliek 3-4 minūtes lai raugs "atdzīvotos". Miltus izsijā.Tad pieliek cukuru ,olu, sāli un miltus ieber bļoda pieliek taukvielas un mīklu mīca tik ilgi, kamēr tā atdalās no trauka malām un rokām. Trauku pārsez ar tīru drānu vai pārtikas plēvi mīklu siltā vietā uzraudzē 1,5-2h.Mīklu samīca sadala gabaliņos,veido bumbiņas.Bumbiņas raudzē 10 minūtes.Pec tam cep karstā eļļā, līdz pončiki kļūst brūni.Pēc izņemšanas no katliņa virtuļus- pončikus pārkaisi ar pūdercukuru.Lai labi garšo!
Sastāvdaļas;
Milti 450g
Cukurs 60g
Margarīns 30g
Ola 1
Sāls 1/2 tējkarote
Sausais raugs 4g
Ūdens 200ml
Pūdercukurs
Eļļa cepšanai
Beigās sanāca man 24 virtuļi-pončiki