Ja vakaros iestājās sliņķīša režīms,bet dikti, dikti kārojas ko saldu, tad šis ir priekš tevis.
Ja vakaros iestājās sliņķīša režīms,bet dikti, dikti kārojas ko saldu, tad šis ir priekš tevis.
Šī ir viena no retajām reizēm, kad izmantoju recepti. Un nožēloju to.
Pēc receptes sastāvdaļas ir šādas:
Biezpiens - 360g
Rozīnes - 20 g (es gan pieliku vairāk)
Medus - 2 ēd.k.
Kārtainā mīkla - 200g (man 500g)
Olas - 2 gab.
Tātad, kas mani izbrīna - kā pie velna visu to masu var uzlikt uz 200g mīklas? Izrullējot plānu kā papīrs?
Visas sastāvdaļas ielieku bļodā un te jau es sāku improvizēt. Pievienoju vēl nedaudz cukuru un kanēli.
Visu kārtīgi izmaisa.
Sāku satraukties, jo masa ir par šķidru.
Nākamā improvizācijas daļa.
Nomizotus, sagrieztus ābolus izvāru cukura sīrupā (3 ēd.k. cukura, 50 ml ūdens).
Man izveidojas "fiksā zapte".
Izrullēju mīklu un uz vienas maliņas uzlieku "fikso zapti".
Te nu es satraucos viss vairāk, jo masa tiešām bija šķidra, šaubījos vai aizrullēšu neizšķaidot masu pa visu galdu.
Bet izdevās kaut kā aizrullēt. Jā,un mans ģēnijs brālis, sadomāja "izveidot rakstus".
Nākamais pārbaudījums bija to visu uzlikt uz cepampannas. Šķita, ka mīkla tūlīt pārplīsīs un būs biezpienplūdi. Bet tomēr, es to kaut kā paveicu.
Mans ieteikums būtu - nelikt 2 olas, bet 1 vai arī visu to uzreiz taisīt uz cepampannas.
Lieku iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādos, uz 15min.
Receptē bija rakstīts, ka nepieciešamas 60 min, lai visu pagatavotu, vēlētos satikt to blondo recepšu autori, kura noteikti visu recepti safantazēja.
Bet galu galā kaut kas sanāca. Man gan vairāk atgādināja biezpienmaizi/bulciņu, nevis strūdeli. Taču tāpat bija garda un ātri pagatavojama.
Labu apetīti!