Pastāstīšu, veidu kā es taisu lazanju. Diemžēl bildes nav manējās, bet no interneta, jo sabojājās fotoaparāts :(
Vajadzīgās sastāvdaļas un piederumi:
Pasta plāksnītes kantainās, tomātu mērce(vai arī tomātu pasta), sīpols, paprika, tomāti, rīvēts siers, un ja grib ar gaļu, tad vēl vajadzēs malto gaļu vai arī desu, sagrieztu kubiciņos, kā pašiem labāk patīk. Tad vēl nepieciešama lazanjas stikla veidne, iesaku tādu, kurai ir arī vāks. Arī katls, tāds, kurā ieiet plāksnītes.
Process:
1. Nomizo un smalki sagriež sīpolu.
2. Sagriež arī papriku un tomātus.
3. Liek to visu uz pannas un kārtīgi sacep.
4. Kad ir gatavs, pievieno tomātu mērci(vai pastu) un pacep vēl nedaudz.
5. Tad uzvāra ūdeni katliņā un mērcē pastas plāksnītes uz 1 minūti apmēram. Plāksnītes vārīt nedrīkst!
6. Kad pirmā kārta izmērcēta, to saliek lazanjas veidnē.
7. Tad ņem sacepto masu un uzliek plānā kārtiņā uz plāksnītēm.
8. Tad ber virsū sauju rīvētā siera.
9. Tad, var taisīt nākamo kārtu un tā tik cik biezu vēlās un tik cik ieiet stikla traukā.
10. Kad visas kārtas saliktas, virsu noziež ar tomātu mērci(vai pastu), saber pamatīgi daudz rīvētā siera.
11. Kad viss sataisīts, likt veidni krāsnī 210 grādos uz pusstundu. Neaizmirsti uzlikt vāku, tad lazanja sanāks sulīga un mīksta. Var arī cept parastā plītī, ar malku kurināmā, nav nekādu problēmu, tikai biežāk jāpārbauda ar dakšiņu, vai ir mīksts un gatavs.
Recepti var arī dažādi variēt un likt vēl dārzeņus, soju, vēl dažādas citas mērces, ķiplokus arī ja vēlās. Variantu ir daudz.
Veiksmi darbā un labu apetīti. :)