local-stats-pixel

Vienkārša un garšīga lazanja23

135 4

Pastāstīšu, veidu kā es taisu lazanju. Diemžēl bildes nav manējās, bet no interneta, jo sabojājās fotoaparāts :(

Vajadzīgās sastāvdaļas un piederumi:

Pasta plāksnītes kantainās, tomātu mērce(vai arī tomātu pasta), sīpols, paprika, tomāti, rīvēts siers, un ja grib ar gaļu, tad vēl vajadzēs malto gaļu vai arī desu, sagrieztu kubiciņos, kā pašiem labāk patīk. Tad vēl nepieciešama lazanjas stikla veidne, iesaku tādu, kurai ir arī vāks. Arī katls, tāds, kurā ieiet plāksnītes.

Process:

1. Nomizo un smalki sagriež sīpolu.

2. Sagriež arī papriku un tomātus.

3. Liek to visu uz pannas un kārtīgi sacep.

4. Kad ir gatavs, pievieno tomātu mērci(vai pastu) un pacep vēl nedaudz.

5. Tad uzvāra ūdeni katliņā un mērcē pastas plāksnītes uz 1 minūti apmēram. Plāksnītes vārīt nedrīkst!

6. Kad pirmā kārta izmērcēta, to saliek lazanjas veidnē.

7. Tad ņem sacepto masu un uzliek plānā kārtiņā uz plāksnītēm.

8. Tad ber virsū sauju rīvētā siera.

9. Tad, var taisīt nākamo kārtu un tā tik cik biezu vēlās un tik cik ieiet stikla traukā.

10. Kad visas kārtas saliktas, virsu noziež ar tomātu mērci(vai pastu), saber pamatīgi daudz rīvētā siera.

11. Kad viss sataisīts, likt veidni krāsnī 210 grādos uz pusstundu. Neaizmirsti uzlikt vāku, tad lazanja sanāks sulīga un mīksta. Var arī cept parastā plītī, ar malku kurināmā, nav nekādu problēmu, tikai biežāk jāpārbauda ar dakšiņu, vai ir mīksts un gatavs.

Recepti var arī dažādi variēt un likt vēl dārzeņus, soju, vēl dažādas citas mērces, ķiplokus arī ja vēlās. Variantu ir daudz.

Veiksmi darbā un labu apetīti. :)

Reklāma
135 4 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 23

0/2000

Kad es uztaisu lazanju tā ātri pazūd, garšo vienkārši dievīgi, toties gatavošanā aiziet vismaz 3h emotion

3 0 atbildēt

mmm...  gārfilds būtu sajūsmā.. 

3 0 atbildēt

nav jau obligāti jāčakarējas ar to plāksnīšu mērcēšanu, ja tā maisījuma masa ir pietiekoši mitra, tad var arī vienkārši salikt visu un pēc tam pie trauka stūriem nedaudz ieliet pāris karotes ūdens, plāksnītes nebūs cietas. Njā, ja vēl cep katru sastāvdaļu atsevišķi, katru ar savām garšvielām un tad visu samaisa kopā, tad ir baigi labi, bet uzreiz baigi laikietilpīgi :<

Njā, iespējams ņammīgākais, ko var uztaisīt bez īpaši krutām sastāvdaļām vai piepūles.

2 0 atbildēt

izkstaas ljjooottiii gardi

1 0 atbildēt

ahhh kā sakārdināji emotion

1 0 atbildēt

Nu nezinu gan.. Vienmēr esmu vārījusi arī plāksnītes - nekāda vaina nav bijusi.. Ir pat vel garšīgāk! ;)

1 0 atbildēt

Liels paldies,kaadreiz pameeginaashu :)

1 0 atbildēt

mm gardi emotion

1 0 atbildēt

mana recepte krietni atšķiras, bet tomēr http://andrisfoto.blogspot.co.uk/2011/05/lazanjas-recepte.html

0 0 atbildēt

Jauztaisa kādu reizi būs tiešām awesome.

0 0 atbildēt

seit jau pusdienām idejas dabūt

0 0 atbildēt

vispaar tev nav mineeta galvenaa lazanjas sastaavdalja- white sauce, kuru klaaj starp plaaksneem un augshaa...kaa arii-tieshi makaronu plaaksnes vajag vaariit :)

0 0 atbildēt

TASTY

0 0 atbildēt

o, jau riiitaa ieproveeshu uztaisiit emotion

0 0 atbildēt

sakardināji maita emotion

0 0 atbildēt

mmmm.... lazanja

0 0 atbildēt

šitāds vēl nav ēsts, gribētos pamēģināt. bet tas noteikti man pa gruutu.emotion

0 0 atbildēt

lūk ši ir lazanja nevis tada hujņas kas ir seit http://www.spoki.lv/receptes/Lazanja/188611

++ no manis

0 5 atbildēt