Sastāvdaļas 200 g margarīna cepšanai 200 g tumšās šokolādes 4 olas 200 g cukura 200 g miltu 1/2 tējk. kanēļa 100–150 ml saldētu vai žāvētu ogu pūdercukurs dekorēšanai Pagatavošana: 40 min.
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °С. Ieziedied kūku formu (26–28 cm diametrā) ar margarīnu un izkaisiet ar miltiem: pagrieziet formu tā, lai milti noklātu visu formas iekšpusi. Liekos miltus izberiet. Katliņā izkausējiet margarīnu un pievienojiet šokolādes gabaliņus. Noņemiet katliņu no uguns un ļaujiet šokolādei karstumā izkust (margarīnu un šokolādi var kausēt arī mikroviļņu krāsnī). Viegli sakuliet olas ar cukuru, piejauciet klāt nedaudz padzisušu šokolādes un margarīna maisījumu. Ieberiet miltus un kanēli, sajauciet viendabīgu masu un ielejiet sagatavotajā formā. Pa virsu uzberiet ogas un cepiet krāsnī 15–17 minūtes. Pasniedzot apkaisiet kūku ar pūdercukuru un baudiet kopā ar saldējumu vai putukrējumu.