Sveiki Spocēni un Spoki !!!
Kā jau rīts tas asocējās ar brokastīm, un ko veselīgu !!! Šie mafini ideāli der pasniegšanai brokastīs ar glāzi piena. Ne jau bieži, bet šad un tad. Jo to sastāvā ir gan pilngraudu milti, gan burkāni, gan sēkliņas un salīdzinoši maz cukura. Vari pievienot vairāk, bet tad mafinus labāk pasniegt desertā.
Sastāvdaļas :
250g vidēji rupju pilngraudu milti ;
Maza šķipsniņa jūras sāls ;
1 tējkarote sāls ;
1 tējkarote kanēļa ;
1 tējkarote cepamā pūlvera ;
2 olas ;
120ml vīnogu kauliņu eļļas ;
250ml paniņu ;
105g dabīgā brūnā cukura ;
80g nomizotu, uz smalkās rives sarīvētu burkānu ;
70g "Seedberger" žāvētu augļu maisījuma, sagriezti gabaliņos ; ***
45g ķirbju sēklu ;
20g auzu pārslu ;
Pagatavošana:
1)Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj ar papīra formiņām vai ietauko mafinu pannu.
2)Lielākā bļodā sajauc miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli. Otrā bļodā liec olas, pievieno eļļu, paniņas, cukuru un sakul ar dakšiņu. Pēc tam šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tā, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Pievieno burkānus, ķirbju sēklas, žāvētos augļus un samaisi. Vienmērīgi sadalot, lej mīklu formiņās, uzber katram mafinam nedaudz auzu pārslu un liec pannu krāsnī.
3)Cep 25 minūtes.
4)Izņem mafinus no krāsns un atstāj pannā uz 10 minūtēm. Pēc tam izņem tos no pannas un atdzesē uz režģa.
Papildinājumi:
*** Tas ir maisījums, kurā ir žāvētas dateles, plūmes, banāni, āboli un aprikozes. Paņem no katra veida pa vienam un sagriez mazākos gabaliņos, tādējādi mafinos būs augļi gan ar atšķirīgu tekstūru, gan garšu....