Ar ko sākas rīts?
Pamostamies, izstaipamies un pakasam olas ... jā par olām tad arī šoreiz ies runa.
Olas ir ikdienišķa brokastu sastāvdaļa, un kas var būt vienkāršāks par prastu vārītu olu ?
No vienas puses tā jau ir - neko jaunu te neatklāsi, bet arī prastu olu brokastīs pasniedzot var izfunktierēt ko inčīgu un garšīgu ...
Kā radās šī recepte ?
Es esmu šķidra olu dzeltenuma cienītājs - nu garšo man tas, garšo un viss !
Patīk gan klasiski mīksti vārīta ola, gan cepta ola ar šķidru dzeltenumu, bet ...
Bet
vārītai olai nepievienosi piedevas, savukārt ceptai olai būs apcepta garoza un piedevas tikai apakšā
un ir ellīgi grūti noķert mirkli, kad baltums gatavs un dzeltenums šķidrs.
Vislaik gribējās apvienot to visu - tā, lai piedevas būtu viscaur stingri gatavā olas baltumā un cepurē būtu šķidrs olas dzeltenums.
Ilgu laiku provējot un mēģinot tapa šī olu gatavošanas tehnika, noteikti tas nav nekas jauns un ganjaukaučkādā recepšu grāmatā tas būs aprakstīts, bet šoreiz, atklājot otreiz lisapēdu, esmu pēc velna apmierināts ar sevi.