Sveiki spocēni, lieldienas tuvojās ieteikšu jums kādu neparastu recepti. Es esmu nedaudz šokēts, taču šis ēdiens ir pat ļoti populārs Ķīnas provincē Čžeczjaņ. Nosaukums šai delikatesei ir Tunczidaņ, taču ticiet man, tur nav nekāda sakara ar tunci. Varbūt ja sanāks apmeklēt šo Ķīnas provinci tieši pavasarī, varat pameklēt šo ēdienu un tad varēšiet padalīties ar pieredzēto.
Vārītas olas ķīniešu gaumē202
1969
20
Titulbilde - tas lai nesabojātu iespaidu par pagatavošanas sīkumiem un turpmā kredzamo ēdienu
Tātad - šīs provinces Skolās tiek izlikti speciāli spaiņi jeb trauki, kur nokārtojas visi zēni, kas nav vecāki par 10 gadiem (tam laikam ir savs pamatojums - maza zēna urīns, droši vien, ir kvalitatīvāks un tīrāks par pieauguša cilvēka urīnu). - ok, tad tālāk...
Reklāma
Pēc tam, spaiņi tiek savākti no skolām un savāktajā šķidrumā (urīnā) tiek vārītas olas. Tikai jāatceras, pirms vārīšanas olas nedaudz tiek ieplēstas, lai tā teikt "rosoliņš" nedaudz ievelkas un rada īsto aromātu, garšu un krāsu. Vārot, smaka gan esot pamatīga, taču paši ķīniešu to sauc par pavasara smaržu. (lauku sausajā tualetē pavasaris ir visu laiku :D)
Olas tiek tirgotas pa 23 centiem gabalā, kas būtu aptuveni 12 santīmi gabalā.
Vietējo olas izpērk milzu ātrumā, jo visiem jau tā pat nepietiks... Kā apgalvo paši olu ēdāji, tad viņi mēdzot apēst līdz pat 10 olām dienā. Šai provincē šis ēdiens tiek uzskatīts par delikatesi, bet pārsvarā šis pasākums ir tikai pavasaros...
Kā būtu ar tevi?! Būtu gatavs/gatava nogaršot šādu delikatesi?!
Šo rakstiņu pievienoju sadaļā receptes, jo kaut ko "tādu" var arī pagatavot pie mums! :)
Protams, to var pamēģināt arī draugu lokā. Kāpēc gan nenovārīt pārdesmit olu un pasniegta ar majonēzi kā īpašo ēdienu! Pateiksiet draugiem pēc ballītes, kas tās par olām un kur tās ir vārītas. Domāju, ka draugi Jūs sapratīs... Nu ja nesapratīs, tad dievs Jums lai stāv klāt... :D
p.s. Es nevienu nemudinu to darīt, taču neliedzu ar! :) (ja kāds ēdīs - gan jau būs raksts... :)