Kuģelis ir smalki sarīvētu kartupeļu sacepums. Ja neesi vēl tādu ēdis, tad rudens ir tā gatavošanai vispiemērotākais laiks, jo nupat kā ievākta jaunā kartupeļu un sīpolu raža. Tas ir ļoti sens, bet laukos iecienīts ēdiens, ko ēd nupat kā ceptu, vai nākošās dienās uzsildītu. Man garšo labāk uzsildītais. Mēs mājās to izcepam, kad ir kāds vaļīgāks brīdis un ēdam tad, kad mazāk laika gatavot.
Ja esmu ieintriģējusi, seko manai darbībai un tiksi pie ļoti vienkārša, sātīga un garda ēdiena.
Tā kā man ir ļoti laba elektriskā rīve, tad laika ziņā vislietilpīgākais darbs ir kartupeļu un sīpolu nomizošana.
("MIGIRIS" elektriskā kartupeļu rīvēšanas mašīna - katras saimnieces sapnis)
Šoreiz gatavoju kuģeli no 15 palieliem kartupeļiem. Vēl vajadzēs 3 sīpolus, dažas ķiploka daivas, apm. 300 gr kūpināta speķa, divas ēdamkarotes miltu, tējkaroti sāls un mazliet malto melno piparu garšai.
Turpinājums bildēs.