Manuprāt, šie ir vieni no gardumiem, uz kuriem perfekti var attiecināt teicienu - kas gan ir labāks par šo! Vecrīgas - klasika, kuru varam pildīt ar jebko, kas vien garšo un patīk. Manā variantā - klasiskas saldās vecrīgas ar biezpiena-putukrējuma pildījumu, un sāļās - ar siera salātiem.
VECRĪGAS - sāļās un saldās5
241
1
Autora bilde
Aptuveni 15 maizītēm:
Mīklai - glāze miltu, glāze ūdens, nedaudz vairāk kā puspaciņa sviesta, 4 olas
Saldajam pildījumam - paciņa biezpiena, apt.110 g saldā krējuma, vaniļas cukurs
Sāļajam pildījumam - siers, vārītas olas, majonēze, ķiploks, sāls.
Autora bilde
Gatavojam mīklu - vārām glāzi ūdens, kad ūdens uzsilis, liekam nedaudz vairāk kā puspaciņu sviestu un kausējam.
Reklāma
Autora bilde
Kad izkusis, lieka klāt miltus, intensīvi maisam uz lēnas uguns, līdz mīkla "atlec" no katliņa, ir viendabīga, kā bumbiņa. Kad gatava, ņemam nost no uguns un atdzesējam.
Autora bilde
Tālāk mīklai liekam klāt pa vienai olai, pēc katras mīklu kārtīgi izmaisam. Olu skaits var nedaudz mainīties, vidēji - 4 olas, šoreiz man bija nepieciešamas 5. Mīklai jābūt staipīgai, lipīgai, ne mīkstai, ne cietai.
Autora bilde
Mīkla gatava.
Reklāma
Autora bilde
Krāsni uzslidām līz 200 grādiem. Uz cepamplāts liekam mīklas bumbiņas. Ideālā variantā ar konditorejas šprici, man nebija, tādēļ liku ar karoti, nekāda vaina Liekam cepties 200 grādos 15 minūtes, tad nogriežam aptuveni 170 grādus un cepam vēl 10 - 15 minūtes. SVARĪGI - krāsns durtiņas pirmās 15 minūtes nedrīkst virināt, lai maizītes nenoplaktu.
Autora bilde
Kamēr maizītes cepas, pagatavoju pildījumu.
Sāļais - sarīvēju sieru, vārītas olas, majonēzi, 3 ķiploka daiviņas un sāli pēc garšas. (sieru izmantoju apt.150g)
Saldais - biezpienu izberzu caur sietu, saldo krējumu saputoju ar vaniļas cukuru. Biezpienu sajaucu ar putukrējumu un pēc garšas pievienoju vēl vaniļas cukuru. Masu uz brīdi novietoju vēsumā.
Autora bilde
pēc 25 minūtēm maizītes gatavas.
Reklāma
Autora bilde
Katrai maizītei iegriežu "jumtiņu", lai varētu iepildīt pildījumu.
Autora bilde
Gatavas! Sāļās pārkaisīju ar sieru, saldās ar pūdercukuru. Mmmmmm, tiiik labas! Lai labi garšo!