Jānis ir atkal atgriezies, lai Jums parādītu kā uztaisīt vieglas, bet tomēr ļoti garšīgas ņammas. šoreiz būs 3 ēdieni. skatamies un siekalojamies
Trīs ēdieni - viegli un garšīgi.7
Būs nepieciešams: 4 olas; jogurts bez piedevām 200g; vistas fileja 200g; siers 100g; skābais krējums 3 ēd.karotes; ķiploka daiviņa, garšvielas pēc vēlmēm. No šī daudzuma man sanāca 8 omletes (porcijā divas omletes + 1 atsevišķi cepts olas dzeltenums).
Vistas fileju sagriežam (ne pārāk smalki – kā jau omletei), apcepam zeltainu (es vienmēr gaļu apcepu ingverā, ķiplokā, sīpolā, mazliet sāls). Kamēr cepas fileja, atdalām olu baltumus no dzeltenumiem, baltumus saputojam, bet ne cietās putās. Olu baltumiem pievienojam joguru, piešaujam nedaudz sāls. Samaisām.Baltumu un jogurta masu liekam keksu formiņās (vis vis vislabākās ir silikona formiņas), gandrīz līdz augšai. Cepam cepeškrāsnī nelielā temperatūrā (es cepu 160 grādos ~ 10 minūtes). Masa smuki piepūšas (aptuveni par 50%), virsmiņa kļūst zeltaina.
Izņemam plāti. Pēc izņemšanas un tālākajām darbībām, masa, protams, noplok, bet gala rezultātā – sanāks omlete pilnas formiņas apjomā. Ar karoti vai dakšiņu pāris reizes iebikstām omletes virspusē un iespiežam tajā apcepto vistas fileju. Sajaucam krējumu ar izspiestu ķiploku un pārlejam vistas fileju. Tad pārkaisām ar sarīvētu sieru un liekam atkal pacepties, kamēr siers izkusis. Olu dzeltenumus apcemam atsevišķi (var arī neapcept, kā nu kuram garšo – jēli, mīksti, pusmīksti vai cieti). Garšo – PATIEŠĀM lieliski (jau zināt, ka tā saku tikai tad, ja tiešām tīk, ja negaršo – tā arī pasaku vai pat iesaku negatavot)!!!
Ņamma gatava. Kā jau sacīju, es biju sajūsmā. Šoreiz man bija trīs degustatori – atzina par šīs dienas gardāko un interesantāko ņammu. Lai izdodas un garšo! :)
Pēdējā laikā biju aizrāvies ar pildītu papriku (ai, aizbraucu ciemos, tur mani pacienāja un tad nu man širmis ciet, vajag gatavot pašam vismaz reizi nedēļā). :D Nu garšo man – gan karsta, gan auksta. Parasti gan sautēju katlā, kurā ūdens un tomātu sula ir 50 pret 50, bet atradu mazliet savādāku recepti (vienu no daudzajām), kurā var lieliski iztikt bez tradicionālajiem rīsiem.
Būs nepieciešams: 6 palielas paprikas (vēlams dažādu krāsu, jo ir tomēr garšas nianses, kā arī – smukāk izskatās); 400g vistas filejas; 2 palieli burkāni; 3 olas; 4 ēd.karotes majonēzes; 4 ēd.karotes mannas putraimu; garšvielas pēc gaumes.
Vistas fileju viegli apcepam, burkānus sarīvējam uz rupjās rīves, pievienojam atlikušās sastāvdaļas un visu samaisām. Atstājam uz 20 minūtēm, lai nedaudz uzbriest mannas putraimi.
Sagatavojam papriku (noskalojam, nogriežam vāciņus, izņemam sēklas un izskalojam iekšpusi), izliekam to uz folijas un sapildām ar iepriekš minēto masu (līdz pašai augšai nepildām, jo sautējot mannas putraimi uzbriedīs vēl). Apsedzam ar otru folijas kārtu un sautējam cepeškrāsnī 160 -180 grādos ~ 40 minūtes.
Ņamma gatava. :) Garšo labi gan karsta, gan auksta. Sākumā neviens nevarēja pateikt, kas ir tā slepenā sastāvdaļa, bet lēnītēm izgaršojot, tomēr „atkoda”. Garša un aromāts burvīgi. Par šo arī priecājos. :)
Saldajam kārtējo reizi kārtainās mīklas jaukums (ohh, gluži vai dzejā) – maizītes ar āboliem un plūmēm. ĻOTI ātri pagatavojamas un neizsakāmi gardas.
Būs nepieciešams: kārtainā rauga mīkla (te nu daudzums jāizvēlas pašiem, no 1 plāksnes man sanāca 4 maizītes); sviests, āboli, plūmes, vaniļas cukurs, brūnais cukurs, kanēlis, pūdercukurs.
Kārtaino mīklu izrullējam (kā vienmēr, izmantoju „Tešla” mīklu), sagriežam kvadrātiņos. Pa vidu izvietojam sviesta pikuci (sviestu pirms tam sajauc ar vaniļas cukuru), izkārto kārtām (pēc rozītes stila) svaigus ābolus un svaigas zilās plūmes. Kvadrātiņu ievietojam formiņās (piekārtojam, lai maliņas sanāk - nu tādas, mīlīgas), pārkaisām ar brūno cukuru un kanēli, pa virsu vēl nelielu vaniļas sviesta piciņu. Cepam cepeškrāsnī 180 – 200 grādu temperatūrā ~ 25 minūtes (ja jūtam, ka augšējās maliņas sāk piedegt, pārklājam foliju, kuru noņemam ~ 5 minūtes pirms gatavības beigām. Kad maizītes gatavas, ļaujam nedaudz padzist un pārkaisām ar pūdercukuru.
Ņamma gatava. Atkal atkārtošos, garšo superīgi gan siltas, gan aukstas. ;)
Te nu visas manas šodienas ņammas vienkopus.
Ceru, kas kaut kas būs šķitis interesants un pamēģināt vērts. :)