Trauslie un drupanie Šmilšu mīklas cepumi ( mīkla ideali piemērota gaļas mašīnā)
Sastāvdļas:
Sviests 250 g
Olas dzeltenums 2 gab
Cukurs 180 g
Majonēze 60 g
Cepamais pulveris 5 g
Milti no 450 līdz 550 g
Vaniļas pāksts 1/2 vai vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu, olu dzeltenumus, cukuru, majonēzei, sakuļ krēmveida konsistencē (līdz cukurs izkusis ). Tad pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveris, visu samaisa. Gatavai mīklai pievieno vaniļas pākstu, samīca mīklu. Mīklu liek uz silikona paklaiņa, izrullē, ar formiņu izgriež cepumus. Cepumiņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep sakarsetā cepeškrāsnī 200°C temperatūrā, 15-17 minūtes ar ieslēgtu augšu un apakšu, tad konvencijas režīmā, 4-6 minūtes. (ja nav konvencijas režīms tad var iztik bez tā). Gataviem cepumiem, ļauj atdzist.
Lai labi garšo!