Neaprakstāmi gards, aromātisks un pārsteidzoši sātīgs paēdiens.
Tom Kha Gai67
Nepieciešamās sastāvdaļas: Apmēram 4 vistu šķiņķīši buljonam, 4 bundžiņas kokosriekstu piens, 3 vistas filejas, 1 kg tīģergarneles, bambusa dzinumi, šampinjoni, citronzāle, citronu lapas, karija pasta, čili pipari, ingvera sakne, zivju mērce, kinza un vismaz 3 laimi.
Vispirms jāķeras pie vistas buljona gatavošanas. Šajā gadījumā tam nevajag pievienot nekādas garšvielas - tās tiks pievienotas vēlāk. Kamēr top buljons, var ķerties pie griešanas darbiņiem un garneļu tīrīšanas. Citronzāli pirms griešanas vajadzētu mazliet saspaidīt ar naža otru galu - lai rastos aromāts.
Kad vistas buljons jau gatavs, tad vistas sķiņķīšus ķeksējam ārā - ar tiem varam nodzīt pirmo badu! Buljonam jāpievieno kokosriekstu piens, cironzāle, ingvers un citronu lapas. Lai vārās, kamēr sākam just pasakainu, spirdzinošu aromātu. Kad garšvielas jau savu visu savu labumu jau atdevušas, tad ķeksējam tās ārā. Citronzāle un citronu lapas nav ēdamas. Arī ingvera sakne jāņem laukā, lai tā nepārmāktu pārējās garšas. Pēctam liekam katliņā vistas filejas gabaliņus, pēc kāda mirklīša pievienojam čili, kādas 3 tējkarotes karija pastu, tikpat daudz zivju mērci, tad šampinjonus, bambusa dzinumus un tīģergarneles. Pašās beigās - svaigi spiestu laima sulu..
Garneles nevajadzētu vārīt ilgāk par pāris minūtēm, citādāk tās sarausies un kļūs sīkstas. Nu re - vakariņas gatavas! lejam bļodiņā, dekorējam ar laima ceturtdaļu un svaigu kinzu (tas pats koriandrs vien ir).