Neesmu ķirbju speciāliste, neprotu tos savā dārzā izaudzēt, bet tepat Biķernieku ielas mazajā partikas preču veikaliņā nu jau duvus gadus regulāri pērku ļoti garšīgu ķirbi ar spilgti oranžas krāsas iekšu un zaļganbrūnu plānu miziņu. Tas ir ar blīvu miesasbūvi un riekstu garšu. Izrādās, ka to arī sauc par riekstu ķirbi. Ziemā katru nedēļu pērku vienu šķēli. Tās svars parasti ir 800 - 900 grami un cena 1.49 EUR/kg.
To jau sen pievienoju visiem sakņu sautējumiem un zupām, cepu kopā ar kartupeļiem, vāru biezzupas, lieku kēksos. Ķirbja labās garšas īpašības kalpoja par ierosmi to pirmo reizi pievienot arī aknu pastētei.
Vakar nopirku 300 gr tītara aknas, lai šodien veiktu minēto eksperimentu. Turpinājums bildēs un zem tām.