Šī ir viena no slavenā itāļu deserta variācijām. Ja deserts domāts bērniem, receptē var izlaist alkoholu.
Tiramisu7
58
10
500 g maskarpones siera
200 ml labas kvalitātes skābā krējuma
100 g cukura
1 ēdk. vaniļas cukura
1 citrons
200 ml stipras kafijas vai espresso, atdzesētas
3 ēdk. brendija vai liķiera
150-200 g cepumu „Savoiardi” vai „Ladyfingers”
1 tējk. nesaldināta kakao pulvera
1 šķipsna kanēļa
1. Liek maskarponi bļodā, pievieno krējumu, cukuru, vaniļas cukuru un visu rūpīgi sakuļ, līdz veidojas ļoti viendabīga masa. Tai pievieno smalki rīvētu citrona miziņu un vienu ēdamkaroti tā sulas. Visu samaisa, lai veidotos bieza, smērējama masa. Kafijai pievieno brendiju vai liķieri un to lej platā, seklā traukā.
Reklāma
2. Tiramisu kārtojumam izvēlas platu trauku ar vismaz 5 cm augstām malām. Cepumus ātri apmērcē kafijā un kārto citu pie cita traukā, līdz tā apakša nosegta. Pāri klāj vienmērīgā slānī pusi krēma. Tam seko cepumi un tad atlikušais krēms. Virspusē no krēma var veidot rakstu.
3. Sajauc kakao pulveri ar kanēli un pārsijā virspusi. Liek ledusskapī vismaz uz 8 stundām, lai viss kārtīgi sasūcas. Pasniedz, sagrieztu gabaliņos, klāt pie tasītes espresso.