Teriyaki - vistas voks18
Nepieciešamais:
7 ēdamkarotes Teriyaki mērces
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 liela ķiploku daiva
1 normāla izmēra sīpols
1 saldais pipars [paprika]
1 neliels cukīni
1 sauja saldēto pupiņu pākstis
150ml ūdens
5 maziņas vistas filejiņas jeb 2 lielas filejas
eļļa cepšanai
:vajadzīgs arī neliels gabaliņš ingvers, bet man ir pretenzijas pret viņu, tāpēc nepievienoju:
Sagriež vistu un ķiploku.
Pielej 3 ēdamkarotes Teriyaki mērci
Pievieno 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes.
Visu samaisa un liek ledusskapī iemarinēties. Mazāk kā 15 minūtes.
Ieber bļodā vienu sauju pupiņu pākstis. [ vai mazliet vairāk par vienu sauju]
Uzlej vērdošu ūdeni, lai ātri atsalst.
Kad atsalušas, tad ūdeni nolej.
Ņemam papriku un cukīni.
Visu sagriež un saliek vienā bļodā. Ja ļoti patīk mazgāt traukus var likt atsevišķos.
Man, piemēram, šeit sagriezts ir vertikāla cukīnī puse. Paprika - visa.
Atkailinam sīpolu. Šeit ir sīpola kailbilde.
Taču ilgi viņš negozējās aparāta zibšņos, viņš tiek sagriezts.
Atsevišķā bļodā ielej 4 ēdamkarotes Teriyaki mērci un pievieno 1 ēdamkaroti kartupeļu cietes.
Tad pielej 150ml ūdeni un visu kārtīgi izmaisa. Kartupeļu ciete nogulsnējas bļodas dibenā, tāpēc ik pa laikam jāapmaisa - līdz mērces lietošanas brīdim.
Vista samarinējusies, metam visu uz pannu un kārtīgi apcepam.
Kad vista ir pietiekami apcepusies, tad cepam sīpolus.
Apceptos sīpolus pievienojam vistai - VOK pannā.