Svētku rulete
(salda, un vienmēr garda =))
Sastāvdaļas - 3 olas
200 g baltā smalkā cukura
300 g kokosriekstu skaidiņu
75 g kartupeļu miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. vaniļas cukura.
Pildījuma (pirmajai kārtai)- 100 ml saldā krējuma
50 ml piena
150 g tumšās šokolādes
Pildījuma (otrajai kārtai)- 150 ml ūdens
2 ēd. kviešu miltu
1/2 g safrāna
1 olas dzeltenums
150 g sviesta vai margarīna
100 g pūdercukura
1 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana-
Sakuļ olas un cukuru irdenās putās.
Sajauc kokosa skaidiņas, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi pievieno putām.
Izklāj mīklu uz cepamās pannas, kura izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns 250°C apmēram 5 minūtes.
Apgāž tortes pamatni uz cukurota maizes cepamā papīra. Noņem papīru, kas bija pie pamatnes. Ļauj atdzist.
Uzvāra pienu un krējumu. Pieliek gabalos sadalītu šokolādi un samaisa, līdz tā ir izkususi. Laiku pa laikam apmaisa, līdz maisījums ir atdzisis. Uzklāj to uz tortes pamatnes.
Katlā ielej ūdeni, pieber safrānu un miltus, labi samaisa un pavāra pāris minūtes. Piejauc olas dzeltenumu.
Sajauc taukvielas, vaniļas cukuru un pūdercukuru mīkstās un elastīgās putās. Lēnām piejauc klāt uzvārīto maisījumu. Pārklāj pildījumu pāri šokolādes maisījumam. Sarullē un uzglabā ledusskapī.
Ja ruleti sagriež trīsstūrainās šķēlītēs, iznāk jauki cepumi, ko izrotā ar krējuma putām vai pēc jūsu izvēles ar kādām ogām. Labu apetīti =)